dissabte, 3 d’abril del 2010

Via Crucis per l’esperança



Benet XVI va presidir ahir Divendres Sant, al Coliseu de Roma, un ‘Vía Crucis’ per l'esperança, envoltat per la munió d'unes 50 mil espelmes portades per pelegrins arribats d’arreu del món.

"El Divendres Sant és el dia en què l'esperança es fa més gran, perquè ha estat madurada a la creu", va explicar el Papa, en el moment en què el calendari registrava els cinc anys de la mort de Joan Pau II, mort a les 21:37 del 2 d'abril de 2005.

"Lliurant la seva existència a les mans del Pare, Ell sap que la seva mort es converteix en font de vida", va afegir el Sant Pare en un discurs que va servir de corol•lari a les meditacions escrites per aquesta ocasió pel cardenal ‘Camillo Ruini’, vicari emèrit del Papa per a la diòcesi de Roma.

"Els nostres fracassos, les nostres desil•lusions, els nostres amargors que semblen marcar l'ensorrament de tot, són il•luminats per l'esperança", va afegir el Sant Pare, mentre era transmès en directe per canals de televisió de tot el món.

"L'acte d'amor de la creu confirmat pel Pare, i la llum fulgurant de la resurrecció, l'embolcalla i ho transforma tot", va subratllar.

"De la traïció pot néixer l'amistat, de la blasfèmia el perdó, de l'odi l'amor", va dir el bisbe de Roma, que va concloure amb aquesta oració: "Concediu-nos, Senyor, portar amb amor la nostra creu, les nostres creus quotidianes, amb la certesa que aquestes estan il•luminades amb el fulgor de la Pasqua".

Els passatges de l'Evangeli en italià van ser llegits per l'actor ‘Luca Lionello’, intèrpret de Judas a la pel•lícula "La Passió" de ‘Mel Gibson’, i que es va convertir a la fe i vida cristianes en realitzar aquest paper.

Aquest Dissabte Sant, a les 21.00 hores, el Sant Pare presidirà la Vigília Pasqual a la Basílica Vaticana.
El matí de diumenge, a les 10.15, celebrarà missa i, al migdia, pronunciarà el seu missatge de Pasqua i al final impartirà la benedicció "urbi et orbi".

VIA CRUCIS AL COLISEU: LLEGIR AQUÍ