divendres, 9 de setembre del 2011

22ena Jornada Mariana de la Família

El proper dissabte 17 de setembre, ofrenes i pregàries en honor a la Verge se succeiran en la XXII Jornada Mariana de la Família que se celebrarà al santuari de Torreciutat, Osca. Presidirà la jornada l'arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal ‘Antonio María Rouco Varela’.

(Cfr. http://www.almudi.org/)

La Jornada Mariana de la Família compleix la seva vint-i-dosena edició oferint a totes famílies un pelegrinatge festiu realitzat sota la protecció de la Mare de Déu. L'arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, cardenal ‘Antonio María Rouco Varela’, presidirà el dissabte 17 de setembre aquesta jornada que se celebrarà al santuari de Torreciutat (Osca).
En aquest esdeveniment hi participaran milers de famílies de tot Espanya sota el lema "La família, formadora de valors humans i cristians". En l’edició d’enguany tindran un protagonisme especial les famílies amb nens i nenes que faran la primera comunió el proper curs, ja que podran realitzar una ofrena especial a la Verge abans de la celebració de la Missa.
El director de Comunicació de Torreciutat, ‘José Alfonso Arregui’, ha assegurat que els principals destinataris de la jornada són «famílies amb nens des de recent nascuts fins adolescents i són molt nombrosos els nens de primera comunió». «Madrid i València són les que també aporten la major part dels pelegrins", ha afirmat el responsable de comunicació.
En aquest dia de festa milers de famílies viuen una intensa experiència de fe i devoció mariana que, de forma molt natural, es transmet de pares a fills i afavoreix la seva educació. L'objectiu de la jornada, segons ‘José Alfonso Arregui’, no és altre que «oferir a les famílies l'oportunitat d'honorar la Mare de Déu, la devoció a la Mare de Déu és l'objectiu principal de tot santuari i Torreciudat no ho és menys». «Un dia de festa, de començament de curs on les famílies puguin demanar a la Verge protecció», ha afegit.
Més de 200 joves acudiran com a voluntaris per ajudar els assistents i atendre, entre d’altres, els serveis d'aparcament, guarderia, parc infantil i neteja. A la jornada col•laboren Creu Roja d'Osca, Guàrdia Civil, Turisme d'Aragó i les comarques d'Osca del Somontano de Barbastre, Ribagorça i Cinca Mitjà.
La jornada començarà a les 9.00 hores quan es procedeixi a l'obertura del recinte i dels confessionaris. Seguidament, com bé indica Arregui, «a partir de les 12. del migdia tindrà lloc l'oració de les famílies on una família en representació de tots, es dirigirà a la Verge». «Després, se succeiran les ofrenes. Les famílies que vulguin portar aliments, elements de decoració, fins i tot treballs manuals realitzats pels més petits i coses molt variades ", ha apuntat Arregui.
Finalment, la jornada matinal conclourà amb la Santa Missa, les actuacions musicals, l'oferiment dels nens a la Verge. A la tarda, es resarà el Sant Rosari, acte que culminarà amb l'exposició solemne que posarà el punt final a aquesta jornada maratoniana.



Enllaç relacionat



AragónDigital.es