dimarts, 20 de setembre del 2011

Jornada Mariana de la Família a Torreciutat

Dissabte passat es va celebrar a Torreciutat la Jornada Mariana de la Família.
Van participar-hi famílies procedents majoritàriament de Catalunya, Aragó, Madrid, i València, a més, si podien comptar nombrosos pelegrins gallecs, andalusos, bascos, canaris, navarresos i asturians. Aproximadament uns 120 autocars van pujar fins el Santuari.
Els actes van començar al punt de les 12'00 h. amb la lectura de l'Oració de les Famílies feta per un grup de nens petits vestits de guàrdies suïssos – els mateixos que van rebre el Sant Pare a la recent Jornada Mundial de la Joventut -, i una ofrena a la Verge realitzada pels participants com ara: rajoles de Còrdova, raïm d'Alacant, embotits de Salamanca, sardines i anxoves de Santurce, productes de l'horta de Múrcia, mel i cera d'abella de diverses comarques catalanes, ornaments litúrgics fets a Pamplona o flors de València van ser alguns dels objectes triats per testimoniar la seva devoció a la Mare de Déu . Diversos grups de nens i nenes que enguany faran o havien fet la Primera Comunió van oferir treballs manuals elaborats per ells mateixos.
En un missatge enviat pel Papa Benet XVI als participants, el Pontífex va exhortar les famílies "a ser signe d'esperança enmig de la societat actual ", i va animar els pares a "no desistir en el seu afany de ser referents dels seus fills, que necessiten descobrir en la constància i en el sentit del deure, la cara del veritable amor ".
L'arquebisbe de Madrid que oficiava la cerimònia, va transmetre un missatge d'esperança i optimisme, i dirigint-se a les famílies presents, els va dir que "la vida és una història bellíssima i alhora dramàtica, en què cal ensenyar els fills a lluitar, a superar-se, a caminar vencent les insídies del mal. I la victòria consisteix en la santedat, la veritable vocació de l'home ". Per aquesta tasca el cardenal va animar a "confiar en la Mare de Déu, en aquest amor tendre i maternal de Maria que mai ens abandona, Mare de Gràcia i de Misericòrdia".
A migdia va haver-hi diverses actuacions lúdiques i musicals entre les quals van destacar la interpretació d'una jove orquestra de Terol, il•lusionisme a càrrec del Mag Toni (Madrid), pasdobles i boleros amb un saxofonista valencià, i la banda del Padre Cleto, de la parròquia de Maria de Huerva (Saragossa). Per als més petits els protagonistes van ésser ‘Hello Kitty’ i ‘Bob Esponja’, que van fer les delícies dels nens ballant amb ells per l'esplanada i cantant els seus temes favorits. La jornada va concloure amb el tradicional oferiment de nens a la Mare de Déu, el rés del Rosari per l'esplanada, acompanyant a la imatge pelegrina de la Mare de Déu de Torreciutat, i la Benedicció amb el Santíssim.
Més de 200 voluntaris van participar en l'organització de la trobada ajudant en els aparcaments i accessos al santuari, la guarderia, l'acomodament dels pelegrins, en els llocs informatius i al parc infantil. Desenes de sacerdots van atendre al llarg del dia els confessionaris repartits per diferents zones del recinte.














Més informació: Aquí