dilluns, 5 de setembre del 2011

Un sacerdot explica la seva experiència, confessar més de 20 h diàries durant la passada JMJ



Mossèn Josep Maria Montiu de Nuix, Doctor en filosofia i ‘mates’, nascut a Cervera i incardinat a la diòcesi de Solsona, conte una feliç experiència i la seva gran sorpresa davant les multituds de joves que van participar en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Madrid 2011 a la que va arribar a confessar fins 20 hores diàries en un dels confessionaris del parc del Retiro i a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’.
En el relat recollit per ‘Religionenlibertad.com’, el sacerdot explica que aquesta ha estat la seva primera JMJ i que "mai havia pensat ni tan sols imaginat o somiat que fos una cosa tan meravellosa, tan entusiasmant, tan emocionant... Ha desbordat amb escreix totes les meves expectatives" .
Mn. Montiu relata un cop finalitzada la JMJ d’aquest agost, "he estat confessant entre 15 i 20 hores. Escoltant i atenent espiritualment, amb cor de pare, la gran quantitat de joves, nois i noies".
"Algunes nenes petites havien vingut a confessar corrent i saltant d’alegria. El seu rostre respirava un goig molt comunicatiu i bell, reflex del cel, i després de la seva confessió manifestaven una joia, una alegria impressionant".
I continua: en aquesta JMJ s’ha notat una "fortíssima actuació de l'Esperit Sant en les ànimes" que tindrà "conseqüències insospitades, incalculables, però en tot cas grandíssimes" per a l'Església; el sacerdot ha dit que "el major nombre de les confessions les he sentit al parc del Retiro ".
Allà, va recordar, "els dos-cents confessionaris, on durant diversos dies hi havia un horari de confessions que anava de les 10 del matí fins les 6 de la tarda. Un dia vaig estar confessant gairebé 8 hores seguides. Quan s'acabava l'horari encara hi havia persones que volien confessar i es confessàvem amb alegria enmig del carrer ".
La seva experiència a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’, on es va celebrar la Vetlla i la Missa de cloenda de la JMJ amb el Papa Benet XVI, va ser igual d'intensa ja que va estar "confessant fins les 5 de la matinada. No vaig estar més temps perquè a les 9 volia concelebrar la Santa Missa amb el Sant Pare Benet XVI, i volia estar prou despert, i en condicions convenients per aquesta sagrada concelebració ".
"De matinada, passades les cinc, em demanaven que seguís confessant. Quedava en el meu esperit el desig d'haver estat més disponible, i haver dedicat més hores a ajudar aquells joves, nois i noies, que m'havien robat el cor" .
Després de rememorar la intensitat de l'adoració al Santíssim a ‘Cuatro Vientos’, el sacerdot català va expressar la seva alegria pel testimoni dels dos milions de joves que van participar amb el Sant Pare en aquest gran esdeveniment eclesial i mundial.
"Com podeu imaginar, també jo me'n vaig anar molt tocat en el meu cor pel testimoni fantàstic d'aquells joves, d'aquells nois i noies meravellosos. El món i la vida no podran seguir sent el mateix en cada un de nosaltres després de l’impacta que havia causat en els nostres cors tots aquells joves vinguts d'arreu del món per aclamar el Sant Pare i per trobar-se amb Crist ".
"Era difícil contenir l'emoció, perquè ressonaven de nou en els cors durant tot el dia els càntics de tantíssims joves: Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat. Crist venç, Crist regna, Crist impera".
Finalment Mn. Montiu va donar gràcies al Sant Pare i als joves de la JMJ "perquè ens heu demostrat que sou meravellosos, que teniu un cor gran, un cor generós, un cor que sap estimar, una nova primavera s'escampa per tot el món omplint el nostre cor d'esperança. Visca el Papa! Lloat sigui Jesucrist! ".



ACIPRENSA


Article publicat per Juan Ramón Domínguez en el bloc ANÉCDOTAS Y POESÍAS