divendres, 23 de setembre del 2011

Viatge del Papa a Alemanya II

Papa demana a polítics que basin decisions en la naturalesa humana per assegurar la justícia
Al Parlament alemany, Benet XVI ha desafiat els polítics d'Occident a reconèixer el que és just o injust. El Papa alemany ha estat rebut amb un llarg aplaudiment al Bundestag i el boicot d'uns 100 parlamentaris s’ha notat ben poc.
"Per una gran part de la matèria que s'ha de regular jurídicament, el criteri de la majoria pot ser un criteri suficient. Però és evident que en les qüestions fonamentals del dret, en les quals està en joc la dignitat de l'home i de la humanitat, el principi de la majoria no és suficient ".
Benet XVI ha subratllat que el cristianisme no ha imposat un dret revelat sinó que ha apel•lat a la naturalesa i a la raó com a veritables fonts del Dret vàlides per a tots...
" L'home té una naturalesa que ha de respectar i que no pot manipular al seu antull arbitràriament. L'home no és només una llibertat que ell es crea per si mateix. L'home no es crea a si mateix. És esperit i voluntat, però també naturalesa, i la seva voluntat és justa quan escolta la natura, la respecta i quan s'accepta com el que és, i que no s'ha creat a si mateix ".
El Papa ha afegit que la Fe en un Déu que ha creat l'home i la natura, i els ha dotat d'una dignitat inviolable ha permès que Occident reconegui la igualtat de tots els homes...