dimecres, 28 de setembre de 2011

Una coral original

Agraeixo la tramesa de l’Angelina


Una prova de que gairebé qualsevol tipus de musica es pot cantar. Una fascinant representació de la musica Folk tradicional mes coneguda Eslovaca”.

Dirigit per Thomas Kozlevcar.

Apa, un fort aplaudiment

divendres, 23 de setembre de 2011

Viatge del Papa a Alemanya II

Papa demana a polítics que basin decisions en la naturalesa humana per assegurar la justícia
Al Parlament alemany, Benet XVI ha desafiat els polítics d'Occident a reconèixer el que és just o injust. El Papa alemany ha estat rebut amb un llarg aplaudiment al Bundestag i el boicot d'uns 100 parlamentaris s’ha notat ben poc.
"Per una gran part de la matèria que s'ha de regular jurídicament, el criteri de la majoria pot ser un criteri suficient. Però és evident que en les qüestions fonamentals del dret, en les quals està en joc la dignitat de l'home i de la humanitat, el principi de la majoria no és suficient ".
Benet XVI ha subratllat que el cristianisme no ha imposat un dret revelat sinó que ha apel•lat a la naturalesa i a la raó com a veritables fonts del Dret vàlides per a tots...
" L'home té una naturalesa que ha de respectar i que no pot manipular al seu antull arbitràriament. L'home no és només una llibertat que ell es crea per si mateix. L'home no es crea a si mateix. És esperit i voluntat, però també naturalesa, i la seva voluntat és justa quan escolta la natura, la respecta i quan s'accepta com el que és, i que no s'ha creat a si mateix ".
El Papa ha afegit que la Fe en un Déu que ha creat l'home i la natura, i els ha dotat d'una dignitat inviolable ha permès que Occident reconegui la igualtat de tots els homes...
dijous, 22 de setembre de 2011

Viatge del Sant Pare a Alemanya

El Papa ha arribat a Berlín. A l'aeroport l'han rebut el president federal alemany Christian Wulff i la cancellera Angela Merkel. El Papa s'ha detingut amb aire divertit a saludar diversos nens que li han regalat flors i recitat unes poesies. El president i la cancellera s’han reunit després en privat amb el Papa en una sala de l'aeroport.
"No he vingut aquí per obtenir resultats polítics o econòmics sinó per trobar persones i parlar de Déu", ha manifestat el Papa tan bon punt ha baixat de l’avió.dimecres, 21 de setembre de 2011

El Papa es prepara per a un intens viatge a Alemanya

El Vaticà assegura que la pròxima visita del Papa a Alemanya serà molt ecumènica ja que es reunirà amb representants de les religions majoritàries del país. Serà del 22 al 25 de setembre, visitarà Berlín, Erfurt i Friburg i pronunciarà 18 discursos oficials.dimarts, 20 de setembre de 2011

Jornada Mariana de la Família a Torreciutat

Dissabte passat es va celebrar a Torreciutat la Jornada Mariana de la Família.
Van participar-hi famílies procedents majoritàriament de Catalunya, Aragó, Madrid, i València, a més, si podien comptar nombrosos pelegrins gallecs, andalusos, bascos, canaris, navarresos i asturians. Aproximadament uns 120 autocars van pujar fins el Santuari.
Els actes van començar al punt de les 12'00 h. amb la lectura de l'Oració de les Famílies feta per un grup de nens petits vestits de guàrdies suïssos – els mateixos que van rebre el Sant Pare a la recent Jornada Mundial de la Joventut -, i una ofrena a la Verge realitzada pels participants com ara: rajoles de Còrdova, raïm d'Alacant, embotits de Salamanca, sardines i anxoves de Santurce, productes de l'horta de Múrcia, mel i cera d'abella de diverses comarques catalanes, ornaments litúrgics fets a Pamplona o flors de València van ser alguns dels objectes triats per testimoniar la seva devoció a la Mare de Déu . Diversos grups de nens i nenes que enguany faran o havien fet la Primera Comunió van oferir treballs manuals elaborats per ells mateixos.
En un missatge enviat pel Papa Benet XVI als participants, el Pontífex va exhortar les famílies "a ser signe d'esperança enmig de la societat actual ", i va animar els pares a "no desistir en el seu afany de ser referents dels seus fills, que necessiten descobrir en la constància i en el sentit del deure, la cara del veritable amor ".
L'arquebisbe de Madrid que oficiava la cerimònia, va transmetre un missatge d'esperança i optimisme, i dirigint-se a les famílies presents, els va dir que "la vida és una història bellíssima i alhora dramàtica, en què cal ensenyar els fills a lluitar, a superar-se, a caminar vencent les insídies del mal. I la victòria consisteix en la santedat, la veritable vocació de l'home ". Per aquesta tasca el cardenal va animar a "confiar en la Mare de Déu, en aquest amor tendre i maternal de Maria que mai ens abandona, Mare de Gràcia i de Misericòrdia".
A migdia va haver-hi diverses actuacions lúdiques i musicals entre les quals van destacar la interpretació d'una jove orquestra de Terol, il•lusionisme a càrrec del Mag Toni (Madrid), pasdobles i boleros amb un saxofonista valencià, i la banda del Padre Cleto, de la parròquia de Maria de Huerva (Saragossa). Per als més petits els protagonistes van ésser ‘Hello Kitty’ i ‘Bob Esponja’, que van fer les delícies dels nens ballant amb ells per l'esplanada i cantant els seus temes favorits. La jornada va concloure amb el tradicional oferiment de nens a la Mare de Déu, el rés del Rosari per l'esplanada, acompanyant a la imatge pelegrina de la Mare de Déu de Torreciutat, i la Benedicció amb el Santíssim.
Més de 200 voluntaris van participar en l'organització de la trobada ajudant en els aparcaments i accessos al santuari, la guarderia, l'acomodament dels pelegrins, en els llocs informatius i al parc infantil. Desenes de sacerdots van atendre al llarg del dia els confessionaris repartits per diferents zones del recinte.


Més informació: Aquí

dilluns, 19 de setembre de 2011

'Hortus Conclusus'

La festa de la Verge de l’Hortus Conclusus, a pocs quilòmetres de Betlem, on la tradició situa el jardí del rei Salomó ... i la composició del Càntic dels Càntics.

dissabte, 17 de setembre de 2011

Adéu a l'estiu

Ara que hi penso, a finals d’agost semblava que ja estàvem a les acaballes de l’estiu, moltes veus entonaven, adéu agost, adéu a l’estiu, adéu a la calor, doncs no, tot el contrari. Hem tombat el 15 de setembre i continuem amb temperatures altes i molta xafogor. Aquest cap de setmana, segons pronòstics dels meteoròlegs, es produirà un canvi de temps. Serà veritat? Això m’ha fet avinent, entre d’altres, les passades vacances i els peixets

divendres, 16 de setembre de 2011

Com portar el dolor amb alegria?

‘Rodolfo i Lucía’ van patir la pèrdua d'un fill petit. Com podem veure la mà de Déu en aquests moments? En aquest vídeo, una persona que ha passat per una situació semblant pregunta a sant Josepmaria com portar el dolor amb alegria. Fonts: "Construir la Família" (Dígito)

dijous, 15 de setembre de 2011

Stabat Mater

Andreas Scholl & Barbara Bonney • Stabat Mater ~ Pergolesi


Enllaç: “Maria, mestra del sacrifici amagat!”

Benet XVI reflexiona sobre el salm que va recitar Jesús abans de morir

Benet XVI va parlar ahir durant l'audiència general com la fe en Déu ajuda a travessar les dificultats. El Papa va reflexionar sobre el Salm 22 que evoca la persecució contra l'innocent. Es tracta del salm que va recitar Jesús durant la seva mort en la Creu.

"La victòria de la fe pot transformar la mort en do de vida, l'abisme de dolor en font d'esperança. Al final, el salm mostra que la vida ha triomfat ".

El Papa va subratllar que el Salm apareix en els relats de la Passió de Jesús, perquè la Creu és model de confiança en Déu.

Davant la festa d’avui, Mare de Déu dels Dolors, va suggerir als 8.000 pelegrins que demanin ajuda a Maria davant les dificultats.

dimarts, 13 de setembre de 2011

Saps, Déu meu? He tornat a ficar la pota.

En la recent JMJ es van instal·lar 200 confessionaris al Parc del Retiro de Madrid. Una televisió holandesa va voler saber què era allò. D’aquesta manera ho van explicar algunes joves.

dilluns, 12 de setembre de 2011

El Cel de les Canàries

Espero que sigui del vostre gust.
És un ‘timelapse’ del cel crepuscular de Tenerife, a més de 2.000 metres sobre el nivell del mar i en el decurs d'un any, és a dir, centenars de fotografies fetes cada x segons i reproduïdes com una animació per poder captar tots els possibles matisos, núvols, estrelles, colors des d'un paisatge únic i des d'un dels millors cels del planeta.


Recomano us el mireu en pantalla gran

diumenge, 11 de setembre de 2011

10è aniversari de l'11 de setembre

Cap circumstància pot justificar actes de terrorismeAvui el món posa els seus ulls a Nova York on, fa deu anys, les torres bessones del ‘World Trade Center’ es van esfondrar com a conseqüència d'un terrible atemptat terrorista.
"La tragèdia d'aquell dia - afirma el Papa Benet XVI -
es veu agreujada per l'afirmació dels perpetradors d'haver actuat en nom de Déu. Un cop més, ha de quedar ben clar que cap circumstància pot justificar actes de terrorisme".
Serveixi aquesta breu entrada per recordar les víctimes d'aquell tràgic 11 de setembre, i a totes les víctimes del terrorisme d’arreu, repetint, una vegada més, que la vida i la dignitat de les persones són béns inviolables. Tant de bo que el sofriment de tots aquells que van morir ens mogui a lluitar per una autèntica pau al món

dissabte, 10 de setembre de 2011

Després de recordar a les víctimes de l'11-S, el Papa Benet XVI assenyala que «res justifica el terrorisme»

El Papa ha volgut resar per les víctimes del terrorisme de l'11 de setembre, en commemorar el desè aniversari de l'atac, i ha enviat avui una carta al president de la Conferència de Bisbes Catòlics dels Estats Units (USCCB), ‘Mons Timothy Dolan’, en què assegura que res justifica el terrorisme i eleva les seves oracions per les víctimes dels atemptats de l'11 de setembre a Nova York, en commemorar el 10è aniversari d'aquests tràgics fets.
L'11 de setembre va canviar el món en molts aspectes. Per exemple, va convertir el diàleg interreligiós en una prioritat."La tragèdia va suscitar un major esforç per salvar diferències, sobretot en matèria religiosa. Mai hem de permetre que Déu o la religió s'utilitzin com una excusa per destruir ".

Activitat de risc

Una nova activitat d’aventura. Qui és el valent que s’hi apunta?divendres, 9 de setembre de 2011

22ena Jornada Mariana de la Família

El proper dissabte 17 de setembre, ofrenes i pregàries en honor a la Verge se succeiran en la XXII Jornada Mariana de la Família que se celebrarà al santuari de Torreciutat, Osca. Presidirà la jornada l'arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal ‘Antonio María Rouco Varela’.

(Cfr. http://www.almudi.org/)

La Jornada Mariana de la Família compleix la seva vint-i-dosena edició oferint a totes famílies un pelegrinatge festiu realitzat sota la protecció de la Mare de Déu. L'arquebisbe de Madrid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, cardenal ‘Antonio María Rouco Varela’, presidirà el dissabte 17 de setembre aquesta jornada que se celebrarà al santuari de Torreciutat (Osca).
En aquest esdeveniment hi participaran milers de famílies de tot Espanya sota el lema "La família, formadora de valors humans i cristians". En l’edició d’enguany tindran un protagonisme especial les famílies amb nens i nenes que faran la primera comunió el proper curs, ja que podran realitzar una ofrena especial a la Verge abans de la celebració de la Missa.
El director de Comunicació de Torreciutat, ‘José Alfonso Arregui’, ha assegurat que els principals destinataris de la jornada són «famílies amb nens des de recent nascuts fins adolescents i són molt nombrosos els nens de primera comunió». «Madrid i València són les que també aporten la major part dels pelegrins", ha afirmat el responsable de comunicació.
En aquest dia de festa milers de famílies viuen una intensa experiència de fe i devoció mariana que, de forma molt natural, es transmet de pares a fills i afavoreix la seva educació. L'objectiu de la jornada, segons ‘José Alfonso Arregui’, no és altre que «oferir a les famílies l'oportunitat d'honorar la Mare de Déu, la devoció a la Mare de Déu és l'objectiu principal de tot santuari i Torreciudat no ho és menys». «Un dia de festa, de començament de curs on les famílies puguin demanar a la Verge protecció», ha afegit.
Més de 200 joves acudiran com a voluntaris per ajudar els assistents i atendre, entre d’altres, els serveis d'aparcament, guarderia, parc infantil i neteja. A la jornada col•laboren Creu Roja d'Osca, Guàrdia Civil, Turisme d'Aragó i les comarques d'Osca del Somontano de Barbastre, Ribagorça i Cinca Mitjà.
La jornada començarà a les 9.00 hores quan es procedeixi a l'obertura del recinte i dels confessionaris. Seguidament, com bé indica Arregui, «a partir de les 12. del migdia tindrà lloc l'oració de les famílies on una família en representació de tots, es dirigirà a la Verge». «Després, se succeiran les ofrenes. Les famílies que vulguin portar aliments, elements de decoració, fins i tot treballs manuals realitzats pels més petits i coses molt variades ", ha apuntat Arregui.
Finalment, la jornada matinal conclourà amb la Santa Missa, les actuacions musicals, l'oferiment dels nens a la Verge. A la tarda, es resarà el Sant Rosari, acte que culminarà amb l'exposició solemne que posarà el punt final a aquesta jornada maratoniana.Enllaç relacionatAragónDigital.es


dijous, 8 de setembre de 2011

Els nostres Santuaris Marians

A la nostra arxidiòcesi tenim santuaris marians dedicats a imatges de la Mare de Déu que foren trobades en un moment històric determinat. El dia 8 de setembre se celebra la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, popularment coneguda com la Mare de Déu de setembre o també com la festa de les Marededéus trobades, al•ludint al fet que molts santuaris marians celebren el 8 de setembre la seva festa patronal.

Aquests santuaris marians no són només vestigis del passat. Tenen molta vida. La gent s'hi aplega perquè ho senten com a una realitat espiritual molt pròpia, molt seva, com ho fou dels seus avantpassats, dels seus avis i dels seus pares. Els nostres cristians visiten aquests llocs sagrats i els agrada de celebrar-hi la seva fe i els esdeveniments més importants de la seva vida cristiana.

En els santuaris marians, la Mare de Déu està atenta a les peticions dels pelegrins, els acull i intercedeix eficaçment per ells. Normalment hi trobem exvots que fan ben manifesta aquesta actitud maternal de Maria envers tots els seus fills.Ens podem acomiadar de la Mare de Déu felicitant-la pel dia d'avui, i dient-li amb devoció: Verge i Mare de Déu, jo m'ofereixo per fill vostre, i a honra i glòria de la vostra puresa us ofereixo els meus ulls, les meves orelles, la meva llengua, les meves mans; en una paraula, tot el meu cos i la meva ànima, i us demano que m'obtingueu la gràcia de no fer mai més ni un sol pecat. Amén

dimecres, 7 de setembre de 2011

100 anys de moda en 100 segons

Aquí va aquest vídeo no exempt de cert humor. Penso que en realitat tampoc hem canviat tant, no us sembla?

Posted by rsanzcarrera al bloc ‘tan_gente’

dimarts, 6 de setembre de 2011

Breu recull de les paraules del Sant Pare, JMJ 2011

En aquest vídeo teniu una breu síntesi dels missatges del Sant Pare durant la JMJ Madrid 2011 sobre: l'Església, la joventut, la vocació i l'apostolat.


'Un cop finalitzats aquests dies, continuem pregant perquè les decisions d’una vida cristiana més intensa i més apostòlica madurin en aquells que hem escoltat i meditat les paraules del Sant Pare'. (de la carta de setembre que envia el Prelat de l’Opus Dei Mons. Xavier Echevarría)

dilluns, 5 de setembre de 2011

Un sacerdot explica la seva experiència, confessar més de 20 h diàries durant la passada JMJMossèn Josep Maria Montiu de Nuix, Doctor en filosofia i ‘mates’, nascut a Cervera i incardinat a la diòcesi de Solsona, conte una feliç experiència i la seva gran sorpresa davant les multituds de joves que van participar en la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) Madrid 2011 a la que va arribar a confessar fins 20 hores diàries en un dels confessionaris del parc del Retiro i a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’.
En el relat recollit per ‘Religionenlibertad.com’, el sacerdot explica que aquesta ha estat la seva primera JMJ i que "mai havia pensat ni tan sols imaginat o somiat que fos una cosa tan meravellosa, tan entusiasmant, tan emocionant... Ha desbordat amb escreix totes les meves expectatives" .
Mn. Montiu relata un cop finalitzada la JMJ d’aquest agost, "he estat confessant entre 15 i 20 hores. Escoltant i atenent espiritualment, amb cor de pare, la gran quantitat de joves, nois i noies".
"Algunes nenes petites havien vingut a confessar corrent i saltant d’alegria. El seu rostre respirava un goig molt comunicatiu i bell, reflex del cel, i després de la seva confessió manifestaven una joia, una alegria impressionant".
I continua: en aquesta JMJ s’ha notat una "fortíssima actuació de l'Esperit Sant en les ànimes" que tindrà "conseqüències insospitades, incalculables, però en tot cas grandíssimes" per a l'Església; el sacerdot ha dit que "el major nombre de les confessions les he sentit al parc del Retiro ".
Allà, va recordar, "els dos-cents confessionaris, on durant diversos dies hi havia un horari de confessions que anava de les 10 del matí fins les 6 de la tarda. Un dia vaig estar confessant gairebé 8 hores seguides. Quan s'acabava l'horari encara hi havia persones que volien confessar i es confessàvem amb alegria enmig del carrer ".
La seva experiència a l'aeròdrom de ‘Cuatro Vientos’, on es va celebrar la Vetlla i la Missa de cloenda de la JMJ amb el Papa Benet XVI, va ser igual d'intensa ja que va estar "confessant fins les 5 de la matinada. No vaig estar més temps perquè a les 9 volia concelebrar la Santa Missa amb el Sant Pare Benet XVI, i volia estar prou despert, i en condicions convenients per aquesta sagrada concelebració ".
"De matinada, passades les cinc, em demanaven que seguís confessant. Quedava en el meu esperit el desig d'haver estat més disponible, i haver dedicat més hores a ajudar aquells joves, nois i noies, que m'havien robat el cor" .
Després de rememorar la intensitat de l'adoració al Santíssim a ‘Cuatro Vientos’, el sacerdot català va expressar la seva alegria pel testimoni dels dos milions de joves que van participar amb el Sant Pare en aquest gran esdeveniment eclesial i mundial.
"Com podeu imaginar, també jo me'n vaig anar molt tocat en el meu cor pel testimoni fantàstic d'aquells joves, d'aquells nois i noies meravellosos. El món i la vida no podran seguir sent el mateix en cada un de nosaltres després de l’impacta que havia causat en els nostres cors tots aquells joves vinguts d'arreu del món per aclamar el Sant Pare i per trobar-se amb Crist ".
"Era difícil contenir l'emoció, perquè ressonaven de nou en els cors durant tot el dia els càntics de tantíssims joves: Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat. Crist venç, Crist regna, Crist impera".
Finalment Mn. Montiu va donar gràcies al Sant Pare i als joves de la JMJ "perquè ens heu demostrat que sou meravellosos, que teniu un cor gran, un cor generós, un cor que sap estimar, una nova primavera s'escampa per tot el món omplint el nostre cor d'esperança. Visca el Papa! Lloat sigui Jesucrist! ".ACIPRENSA


Article publicat per Juan Ramón Domínguez en el bloc ANÉCDOTAS Y POESÍAS

dissabte, 3 de setembre de 2011

Pescada

T'agraeixo ‘Kimi’ aquesta ‘pescada’ que m'has enviat, sembla mentida.
Els ‘pescadors’ com podeu veure no són gent de mar , ni fan calada, ni pesquen a l’encesa, ni a la prima... Només esperen els caigui el peix dins la barca. Llis i pla, d'això se’n pot dir peix al cove
.

dijous, 1 de setembre de 2011

Anècdota del Sant Pare: un secret molt ben guardatPublicat en el bloc ‘ANECDOTAS Y POESIAS’ per ‘Juan Ramón Domínguez’

.

Hi han actes oficials que es publiquen amb temps i tothom els coneix. Generalment acostuma passar així. Però hi ha detalls d'aquests actes que, per prudència i seguretat no surten a la llum pública, però que al final s’acaben sabent. Fa dos dies vaig tenir l'oportunitat de parlar amb un dels que participaven en l'operatiu de la seguretat del Papa en la celebració de la JMJ. Vaig poder saber que tot estava perfectament organitzat, i que tenien previstes qualsevol de les eventualitats que poguessin succeir, fins la més insòlita i absurda.
Poca gent sap que sota la gran tarima de ‘Cuatro Vientos’, on va presidir el Papa, hi havia un comando de policies experts en explosius per evitar qualsevol atemptat. En cas d'emergència el setial on seia Benet XVI automàticament es desplomava, amb el Sant Pare inclòs, a una fossa on un matalàs d'aire esmorteïa perfectament la caiguda. El van provar amb un sacerdot i va funcionar perfectament. I detalls d'aquesta índole van cobrir tots els llocs on el Papa va estar present. Els accessos a llocs propers a Sa Santedat estaven rigorosament controlats. Més d'un Monsenyor es va quedar sense poder entrar a alguns dels recintes per no tenir la documentació perfectament en regla.
Aquests són els treballadors silenciosos, que sense aparèixer enlloc estaven a tot arreu. Com ja s'ha informat tot estava dissenyat pel cap de seguretat del Vaticà. M'explicava aquest expert policia que alguns companys, en l'estada del sant Pare a la Basílica de la Sagrada Família a Barcelona, van estar diverses hores penjats d'arnesos en alguna de les torres per vigilar les teulades.
Però hi ha un secret molt ben guardat que em va revelar aquesta amic meu, el nom del qual em reservo. Quan van acabar els actes en la visita a Barcelona, el Papa es va traslladar a l'aeroport amb el seu seguici que el va acomiadar en el seu viatge de retorn a Roma. L'avió es va enlairar del Prat, però no va anar cap a Roma, sinó que aterrà en el proper aeròdrom de Reus, perquè el Papa volia fer una visita privada de diversos dies al Monestir de Montserrat. Un helicòpter, ja previst, el va traslladar a l'Abadia de Montserrat, on va passar uns dies convivint amb els monjos. Volia compartir aquest ambient benedictí, del qual el Papa és molt devot.
Aquesta notícia pot semblar de ciència ficció, però quan el conte un testimoni directe te l'has de creure, perquè no té cap raó per inventar-se-la. L'he contrastat amb algun dels membres que treballen a la Cúria Vaticana, i només s'han limitat a dir que el dimecres següent el Papa havia estat a l'audiència habitual, però sense parlar de la seva arribada a Roma.
Això no té res de particular, encara que sí d’insòlit. També altres caps d'Estat fan les seves visites privades al marge de les oficials. Per a Espanya, i molt especial per a Catalunya, és un gran honor. Encara que la notícia revelada no deixa de ser sorprenent. És un secret del Papa molt ben guardat, encara que gairebé tot s’acaba sabent.
Aquest Papa, tan silenciós, fa el que ha de fer sense sorolls ni publicitat la majoria de les vegades. De portes endins del Vaticà es continua treballant en silenci vetllant per tota l'Església i el bé del món. El Regne de Déu actua generalment en el silenci de l'oració i el tracte personal amb les ànimes.


Juan García Inza


Tornada de vacances

Amb aquest vídeo torno començar les activitats en el bloc un cop passades les vacances. Amb bon humor i ALEGRIA!