dimecres, 27 de febrer del 2013

El Papa s'acomiada agraït davant més de 200.000 pelegrins

Benet XVI ha aprofitat la seva última audiència general per agrair tot el que ha vist i viscut durant els seus gairebé vuit anys de pontificat. Més de 200.000 persones han acudit a la plaça de Sant Pere i els seus voltants per acompanyar el Sant Pare en la seva última cita pública. Durant el recorregut amb el papamòbil a l’iniciï i al final de l'audiència ha beneit alguns nadons.


"Dono gràcies a Déu pels seus dons, i també a tantes persones que, amb generositat i amor a l'Església, m'han ajudat en aquests anys amb esperit de fe i humilitat".


El Papa ha estat especialment proper als pelegrins i els aplaudiments i crits de 'visca el papa' han interromput 17 vegades el seu discurs. Benet XVI ha explicat com ha viscut aquests anys al capdavant de l'Església i la seguretat que ha trobat en sentir-se guiat per Déu.


"Des que vaig assumir el ministeri petrí en nom del Senyor he servit la seva Església amb la certesa que és Ell qui m'ha guiat. també que la barca de l'Església és seva, i que Ell la condueix per mitjà d'homes. El meu cor està ple de gratitud perquè mai ha faltat a l'Església la seva llum ".


El Papa ha afegit que després de la seva renúncia no abandona la creu perquè la renúncia total a la privacitat que li va demanar Déu quan va ser triat Papa va ser "per sempre". Ara deixa el govern però segueix actiu "d'una altra manera", recollit en oració i sense activitat pública. El Papa ha demanat als pelegrins que resin pel seu successor.


"Us suplico que us recordeu de mi en la vostra oració i que seguiu demanant pels senyors cardenals, cridats a la delicada tasca de triar a un nou Successor a la Càtedra de l'apòstol Pere".


1 comentari:

Tartarin tarascon ha dit...

Molt bonic!