diumenge, 10 de febrer del 2013

La Guàrdia Civil celebra amb el Papa els 100 anys de protecció de la Verge del Pilar

Des de 1913 la Verge del Pilar és la patrona i protectora de la Guàrdia Civil. Per celebrar el centenari una delegació del cos policial encapçalada pel ministre d'Interior va acudir a Roma i va participar en l'audiència general amb el Sant Pare que els va saludar i agrair el servei que presten.
.
Al final de l'audiència van poder saludar el Papa. No és la primera vegada que Benet XVI es troba amb guàrdies civils, ja va poder posar-se el famós tricorni amb què es cobreixen el cap. Ara, li han regalat un altre tricorni però aquesta vegada més formal.

"És una imatge de la Verge del Pilar en què el pilar reposa i es recolza en un tricorni de plata i després una foto en color, gran, que reprodueix aquella instantània en què el Papa de manera natural recull un tricorni que li lliura un alferes cadet de la Guàrdia Civil i se’l posa ".

Aquesta trobada amb el Papa posa la cirereta a l'any Jubilar que està celebrant la Guàrdia Civil en el qual la Verge del Pilar ha rebut la primera Gran Creu de la Guàrdia Civil, la més alta condecoració d'aquesta força de seguretat
.