diumenge, 20 de setembre del 2015

El Papa demana que l'exemple de reconciliació de Cuba i EUA s'estengui a tot el món


El Papa demana que l'exemple de reconciliació de Cuba i EUA s'estengui a tot el món

Després de dotze hores de vol, l'avió del Papa Francesc va aterrar a Cuba. A l'escalinata de l'avió, el fort vent va tornar a fer de les seves i  va emportar-se el solideu del Sant Pare.

A peu de pista el va rebre el president de Cuba, Raúl Castro.
A continuació, un grup de nens li va lliurar uns regals i flors.

El primer a parlar va ser Castro. Va agrair al Papa la seva crida a tenir cura del medi ambient i també es va centrar l'històric restabliment de les relacions diplomàtiques entre els Estats Units i l'illa.
Va agrair a Francesc el  decisiu paper com a mediador i va aprofitar per referir-se a altres polèmics assumptes.

En el seu discurs, el Papa va celebrar la normalització de les relacions entre Cuba i els Estats Units i va convidar a altres líders a seguir l'exemple de diàleg i enteniment d'aquests dos països.

"Animo els responsables polítics a continuar avançant per aquest camí i  desenvolupar totes les seves potencialitats, com a prova de l'alt servei que estan cridats a prestar a favor de la pau i el benestar dels seus pobles, de tota Amèrica, i com a exemple de reconciliació per el món sencer ".

El Papa  es va confiar a la patrona de Cuba, la Mare de Déu de la Caritat del Coure, i li va demanar que puguin créixer a l'illa els llaços de pau, solidaritat i respecte mutu.