dimarts, 5 d’octubre del 2010

Carta del Prelat de l’Opus Dei (octubre 2010)

.
El Prelat de l'Opus Dei parla en aquesta carta sobre els àngels de la guarda, de qui l'Església celebra la festa el 2 d’octubre, dia en què també es recorda la fundació de l'Opus Dei.

Estimats: que Jesús em guardi les filles i els fills!

Esclata l’ànima en alegria en imaginar la joia del nostre Pare el 2 d’octubre de 1928. Unim-nos a aquella oració que, agenollat, va sortir de la seva ànima davant la confiança que li mostrava el Cel i donem-li voltes -moltes, en cada jornada- a la realitat que també nosaltres estàvem compresos en aquesta manifestació de Déu a sant Josepmaria.

Beneïu-lo, Àngels del Senyor, canteu-li lloances per sempre[1]. Amb aquestes paraules de la Sagrada Escriptura comença la Missa de demà, festa dels Sants Àngels de la Guarda, que han de tenir un ressò molt fort en les dones i en els homes de l'Opus Dei. Ens poden servir de via per a alçar el nostre agraïment a Déu en aquest nou aniversari de la fundació, ja que –com afirmava el nostre Pare— no és casualitat que Déu hagi inspirat la seva Obra el dia en què l'Església els fa festa (...). Els devem molt més del que penseu[2]. Em fa alegria recordar-vos que moltes vegades –i concretament a Argentina, a ‘La Chacra’— sant Josepmaria ens va suggerir que, en entrar a l’oratori, manifestéssim la nostra gratitud als àngels per la perpètua cort que fan al Senyor en l’eucaristia.
....
Sant Josepmaria va impulsar la invocació als àngels en començar cada dia la meditació, després d’haver demanat la intercessió de la Mare de Déu i de sant Josep. Amb quina devoció hi acudim? Amb quina seguretat de ser escoltats? I especialment a propòsit de la celebració eucarística, comentava el nostre Pare: jo aplaudeixo i enalteixo amb els Àngels: no em costa gens, perquè sé que n’estic voltat, quan celebro la Santa Missa. Adorem la Trinitat[8]. També quan visitem Jesús present en el tabernacle, i potser no sabem com saludar ni com manifestar el nostre agraïment o la nostra adoració, podem imitar l’exemple de sant Josepmaria.
....
En la nostra lluita espiritual i en l’apostolat, comptem sempre amb l'interès i la protecció de la Reina dels Àngels. En aquest mes se celebra una festa seva sota l’advocació del Roser. Aquesta devoció mariana és una arma poderosa[23] en totes les batalles per la glòria de Déu i la salvació de les ànimes. Tant de bo creixi, amb especial afecte, el rés piadós d’aquesta pregària durant les properes setmanes, amb la convicció que la nostra Mare del cel, al llarg de l’any marià que recorrem, es lluirà i ens obtindrà del seu Fill gràcies abundantíssimes.

Per concloure, us recordo que el proper dia 6 és l’aniversari de la canonització del nostre Pare. Demanem al Senyor, per la seva intercessió, que el goig sobrenatural que ens va amarar en aquella data, i l'impuls cap a la santedat que hi rebérem, es mantinguin vius i puixants en les seves filles i en els seus fills de l'Opus Dei, i en totes les persones que s’acosten a l'Obra. Us confesso que quotidianament m’adreço a sant Josepmaria perquè es faci molt present en cada un de nosaltres aquella exclamació –«el sant de la vida ordinària»— amb que el va designar el Servent de Déu Joan Pau II[24]. Cal aplicar-la també així: sant Josepmaria és el sant que ens assisteix en totes les circumstàncies de cada jornada. Aprofitem més aquesta "ocupació" del nostre Pare, que ens estima molt, molt, però que ens vol sants.

Realment, cada mes hi ha moltes festes de l'Església i efemèrides de la història de l'Obra: repasseu-les, perquè el nostre ‘serviam’! quotidià sigui molt generós.

Amb tot afecte, us beneeix


el vostre Pare

+ Xavier



Llegir la carta completa (castellà): clic aquí


Llegir la carta completa (català): clic aquí
.