dissabte, 16 d’octubre del 2010

Documentació background sobre Ratzinger-Benet XVI

.
Aquesta setmana he tingut ocasió de constatar -mentre esperava el meu torn a la barberia-, que de vegades parlem de coses sense estar-ne ben assabentats, i fins i tot, algun cop formulem crítiques per ignorància.

Faig el comentari perquè només falten tres setmanes per la visita del Sant Pare a Barcelona, i penso paga la pena tenir el màxim d’informació sobre la seva persona, no sigui que tal com ha succeït recentment en algun dels seus anteriors viatges, la premsa, algunes institucions, o d’altri: pensaven..., s’imaginaven..., havien sentit dir...etc Tenien una visió molt crítica, i a l’hora de la veritat varen quedar admirats de la saviesa, valentia i humilitat del Sant Pare.

Així doncs, acompanyo una amplia documentació que acabo de rebre sobre la visita de Benet XVI a Santiago i Barcelona.

Com veureu hi ha moltíssim informació sobre la seva persona i tot el que l’envolta, però si amb tot i això no en teniu prou i voleu algun aclariment més personalitzat, l’autor del bloc, s’ofereix per contestar qualsevol dubte, dirigint-vos a : Marc Argemí marcargemi@gmail.com

"Per si serveix. A falta d'unes setmanes per la vinguda de Benet XVI a Santiago i Barcelona, he recopilat en el bloc, en forma de preguntes i respostes, algunes dades per conèixer la persona Joseph Ratzinger-Benet XVI. Hi ha de tot una mica: des d'informació familiar (naixement, estudis, pares,...) fins als seus gustos culinaris i lectures preferides, passant per les preferències musicals o temes menys bucòlics com ara quina relació tingué amb les joventuts hitlerianes, l'amistat amb Hans Küng, el paper al Vaticà II, la lluita contra els abusos del clergat o l'actitud davant la teologia de l'alliberament. Altres són dades més de context: papes alemanys a la història, el significat del seu escut, l'asteroide anomenat Ratzinger, etc.
Si trobeu a faltar alguna pregunta, podeu enviar-la o demanar-me la resposta. Si tinc temps, miraré de trobar-la. En general la informació està publicada arreu: només és qüestió d'ordenar-la".


Marc


.