dimecres, 20 d’abril del 2011

Anècdotes del viatge a Roma.

.
Disposàvem de pocs dies, a més, quan visites Roma tot et sembla que es fa curt.
A part de les visites imprescindibles, en aquest viatge ens havíem proposat seguir alguns dels llocs marians on havien anat a resar Sant Josepmaria i Don Álvaro.



.
Així doncs, explicaré alguns detalls dels llocs visitats.

.



El primer va ser el ‘Santuari de la Mare de Déu del Tufo’
.
L'origen d’aquest Santuari data del 1490 i fa referència al salvament miraculós d'un vianant que estava en perill de ser aixafat per una roca de 150 tones que s’havia després del ‘Mont Cavo’ i rodava muntanya avall. Al veure que li venia a sobre sense que hi pogués fer res, va demanar insistentment la intercessió de la Mare de Déu. Just abans d’aixafar-lo la roca es va parar en sec. El vianant en agraïment, va fer construir una església quedant la pedra a dins. Al mig de la pedra va fer pintar la imatge de la Mare de Déu que encara avui s’hi venera



El nou santuari es remunta als anys trenta. Joan Pau II hi va resar el 1988 i Benet XVI el 2006. Sant Josepmaria i Don Álvaro el van visitar també diverses vegades.



El darrer cop va ésser el 13 de juliol de 1981 quan Don Álvaro va tornar-hi per demanar la curació de Joan Pau II, que seguia malalt com a conseqüència de l'atemptat que havia patit.

A poca distància, a uns 7 km, hi ha la “edicola di Genzano “.


El 1980, al passar per davant del petit parc on és troba, a Don Álvaro li va agradar la estàtua de la Verge i el Nen i, va comentar: “És molt bonica aquesta bella representació de la Verge. El nadó està adormit als seus braços, la Verge vetlla".

La inscripció Cor meum vigilat! que hi ha sobre la capelleta li va recordar una de molt semblant que a Sant Josepmaria li havia agradat i que tenia la mateixa jaculatòria gravada.






.