dilluns, 18 d’abril del 2011

Què és la Setmana Santa?

La Setmana Santa és l'última setmana abans de la Pasqua. Aquest any comença el 17 d'abril, diumenge de Rams. Aquest dia es commemora l'entrada de triomfal de Jesús a Jerusalem, quan va ser rebut amb rams d'oliveres i palmes. D'aquests dies, el cardenal italià 'Gianfranco Ravasi' destaca la profunditat de la commemoració de la Passió de Crist.

La principal festa després del Diumenge de Rams és el Dijous Sant, dia en què Jesús va celebrar l'Últim Sopar amb els apòstols. Allà va instituir dos sagraments: l'Eucaristia i l'Ordre sacerdotal.

Des del dijous a dissabte de Setmana Santa, els catòlics participem en el Tridu Pasqual, tres dies per meditar intensament sobre la Passió de Jesús.

El Divendres Sant es recorden les últimes hores de Jesús i la seva crucifixió, amb la que va salvar a tota la humanitat.

La Setmana Santa s'acaba el Dissabte Sant, el dia abans de la Pasqua. En aquest dia, es commemoren les hores que Jesús va passar en un sepulcre. A la nit, els catòlics celebren l'instant de la Resurrecció amb la Vetlla Pasqual, una solemníssima cerimònia que recorre la història de la redempció a través de símbols com la llum i el foc.




.