dissabte, 31 de desembre del 2011

Las 10 notícies més importants de l’any al Vaticà

Per comprendre l'any que acaba, i preparar el que comença Rome Reports ha elaborat un magnífic resum amb les 10 notícies més importants del 2011 al Vaticà, que copio a continuació:



En desena posició, aquest simple gest, el primer tweet de Benet XVI, enviat des d'un iPad. El Papa demana als catòlics que aprenguin a parlar de Déu amb els nous llenguatges i en nous territoris. I així, va predicar amb l'exemple.

La notícia número 9 té a veure amb la crisi econòmica. És la proposta vaticana de donar regles diferents ja sigui a bancs d'inversió o bancs comercials. Va ser llançada en el document "Per una reforma del sistema financer i monetari internacional", que recorda que la causa de la crisi financera és una crisi ètica.

En vuitena posició, el segon viatge del Sant Pare a l'Àfrica. Benet XVI va estar a Benín a mitjans de novembre i va demanar a l'Església que impulsi la reconciliació, la justícia i la pau en aquest continent.


La setena notícia del 2011 és la difícil situació dels cristians coptes d'Egipte. L'episodi més greu va tenir lloc a l'octubre, quan durant una protesta pacífica per la crema d'una església, es va desencadenar un enfrontament amb els militars. El resultat va ser 26 morts i centenars de ferits.

"Em solidaritzo al dolor dels familiars de les víctimes i a tot el poble egipci".

La sisena notícia és la convocatòria d'un "Any de la Fe", que anirà des l'11 d'octubre de 2012 fins el 24 de novembre de 2013. És una iniciativa lligada al projecte del Papa per a la "nova evangelització" d'Occident.

En cinquena posició, la publicació del segon volum del llibre de Benet XVI "Jesús de Natzaret", sobre la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. Aquí el Papa afronta el tema que més l'ha apassionat al llarg de la seva carrera acadèmica: mostrar que el Jesús del què parlen els Evangelis ha existit realment i era Déu.

La quarta notícia de l'any és la trobada de líders religiosos a Assis per demanar la pau al món. Al costat del Papa, cristians, musulmans, budistes i agnòstics de diversos continents es van comprometre a construir la pau.

"En el nom del Senyor que cada religió porti a la Terra Justícia i Pau, Perdó i Vida, Amor!".

La tercera notícia més important de l'any és la Jornada Mundial de la Joventut Madrid 2011. Durant quatre dies, al voltant d'un milió i mig de joves es reuniren a Madrid amb el Sant Pare que els va convidar a prendre seriosament la seva fe i a encomanar el seu entusiasme al món. Els participants i el Papa van haver d'afrontar un enemic inesperat: una forta tempesta.


En segona posició, el viatge del Papa a Alemanya. Durant quatre dies va visitar Berlín, Erfurt i Friburg i va pronunciar 17 discursos. Entre ells, un memorable al Parlament alemany en el que va desafiar als polítics a reflexionar sobre com distingir el bé i el mal en les seves decisions.

"Per a gran part de la matèria que s'ha de regular jurídicament, el criteri de la majoria pot ser un criteri suficient. Però és evident que en les qüestions fonamentals del dret, en les quals està en joc la dignitat de l'home i de la humanitat, el principi de la majoria no és suficient ".

La notícia de l'any ha estat la beatificació de Joan Pau II. Davant més d'un milió de persones, el Papa va elevar als altars al seu predecessor, mort feia només 6 anys. Es converteix en el Beat més famós del món, i el que més persones han vist directament. El seu missatge, aquell "No tingueu por, obriu les portes del món a Crist", va retrunyir altre cop durant hores a la plaça de Sant Pere.


Les properes:
El 2012 acaba de començar i l'agenda del Papa i del Vaticà ja està plena d'esdeveniments: viatges, canonitzacions, un any temàtic i diversos importants aniversaris.




A tots us desitjo un BON i FELIÇ ANY 2012 !