dimarts, 6 de desembre del 2011

Qui va ser Sant Nicolau? La història del verdader Santa Claus

El 6 de desembre se celebra la festa de sant Nicolau de Bari, conegut també com Santa Claus. Va ser bisbe de la ciutat de Myra, a l'actual Turquia, on va morir el 6 de desembre de l'any 345. Quan la ciutat va ser conquerida pels musulmans, les seves restes es van traslladar a la ciutat italiana de Bari.
Després de la seva mort es va convertir en el primer sant, no màrtir, en gaudir d'una especial devoció a l'Orient i Occident.
Sant Nicolau de Bari, la festa del qual se celebra avui a mig Europa i també a l'Opus Dei on se'l venera com a Intercessor.




Sant Nicolau és considerat com el protector dels febles, els indefensos, els injustament acusats, així com de la gent de mar, etc, però, Sant Nicolau és el més conegut en els països occidentals com el sant patró dels nens.
Sant Nicolau (Sant Nicolau) és també el patró de la ciutat de Bari, a Itàlia, on es creu que està enterrat. La Basílica de Sant Nicola (Basílica de Sant Nicolau) té la tomba de Sant Nicolau. La Basílica va ser fundada en 1087 per rebre les relíquies d'aquest sant, que van ser portats de Myra, a Lícia. La basílica és un lloc de peregrinació important tant per als catòlics romans i cristians ortodoxos d'Europa de l'Est.
Naturalment, el Sant Nicolau se celebra a Bari a Itàlia el 6 de desembre, però la celebració més gran de Sant Nicolau es diu la Festa di San Nicola, i s'està duent a terme en el 7.9 de maig. En particular, el 8 de maig les relíquies del sant es porten en un vaixell al mar enfront de la ciutat amb un gran nombre de vaixells