divendres, 12 de juliol del 2013

Beatificació Álvaro del Portillo


Álvaro del Portillo i Díez de Sollano va néixer a Madrid l'11 de març de 1914. Enginyer de camins (enginyer civil), i doctor en Filosofia i Lletres, va rebre l'ordenació sacerdotal el 1944. Des dels seus anys d'estudiant, la seva vida cristiana va reflectir una profunda inquietud social. El 7 juliol 1935 va entrar a formar part de l'Opus Dei. Va col·laborar estretament amb el fundador, sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, al que va succeir el 1975. Va treballar en diversos organismes de la Santa Seu. Joan XXIII el va nomenar Secretari de la Comissió del Concili Vaticà II que va redactar el Decret sobre els sacerdots. Ordenat bisbe el 1991, va morir el 23 de març de 1994. S.S. Joan Pau II va anar a resar davant les seves despulles. El 28 juny 2012 Benet XVI va declarar l'heroïcitat de les virtuts d'un home bo i fidel, mestre de vida cristiana, que va servir a l'Església i a les ànimes sense pensar en si mateix.
El passat 5 de juliol el Papa Francesc va signar el decret del miracle atribuït a la intercessió del Venerable Álvaro del Portillo, pas previ per a la seva beatificació.

Álvaro del Portillo (Madrid, 1914), va estar a Catalunya en diverses ocasions. La seva primera estada documentada va ser a Olot. Era molt amic de l’Abat Escarré i devot de la Mare de Déu de la Mercè.
Seguint les petjades del fundador de l’Opus Dei, va tornar molts cops a resar davant la venerada imatge de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona. Concretament, des de 1975 hi va anar a pregar 7 cops.

El 1989, a petició del rector, va deixar escrites aquestes paraules al llibre d’honor. “A la Santísima Virgen de la Merced, Mare de Déu, en acción de gracias y en petición de nuevos dones: para que todos los miembros del Opus Dei, fieles al carisma de nuestro Fundador —que tan gran amor tenia a la Virgen de la Merced— sirvamos constantemente a la Santa Iglesia. ¡Virgen de la Merced, ruega por nosotros!”.

Llegir l’article complet: Aquí