diumenge, 28 de juliol del 2013

El Papa als joves d'Amèrica llatina: L'Església necessita el vostre entusiasme


La platja de Copacabana ha esdevingut un centre de peregrinació ple de música, color, alegria, i sobretot molta, molta gent. Més de tres milions de persones han acudit a l'acte de cloenda de la JMJ, més coneguda com Missa de comiat.

Durant l’homilia, el Papa Francesc ha exhortat els joves de tot el món a evangelitzar sense límits

"L'experiència d'aquesta trobada no pot quedar tancada en sí mateix ni en el petit grup de la parròquia, del moviment o de la comunitat. Seria com treure-li l'oxigen a una flama que crema "

A la cita amb el Papa tampoc han faltat les autoritats polítiques, sobretot, dels països d'Amèrica llatina. Al costat de la presidenta brasilera, Dilma Rousseff’, s’ha pogut veure a la presidenta d’Argentina, ‘Cristina Fernández de Kirchner’ i al president de Bolívia, ‘Evo Morales’.

Precisament el Papa tenia un missatge molt especial per als joves d'aquestes terres i de tota Amèrica llatina. El Sant Pare els ha encomanat un paper protagonista en l'evangelització del món.

"Aquest continent ha rebut l'anunci de l'evangeli, que ha marcat el seu camí i ha donat molt de fruit. Ara aquest anunci se us ha confiat també a vosaltres, perquè ressoni amb renovada força. L'Església necessita de tots vosaltres, l'entusiasme, la creativitat i l'alegria que us caracteritza ".

El Papa ha resumit el missatge de la seva homilia en tres idees principals en una frase: "Aneu, sense por, per a servir".