dilluns, 18 de gener del 2010

El Papa visita la Sinagoga de Roma


Significativa visita de Benet XVI a la Sinagoga de Roma un dia abans de començar l’Octavari de pregaria per la unitat dels cristians.

Les relacions entre jueus i catòlics van millorar molt en el Concili Vaticà II quan es va reconèixer la gran tradició espiritual que ambdues religions comparteixen.

És la quarta vegada en la història de l'Església que un pontífex visita un temple jueu (la primera vegada va ser amb Joan Pau II a la Sinagoga de Roma, l'abril de 1986) i la tercera en el papat de Benet XVI, qui va visitar també la Sinagoga de Colònia (Alemanya) l'agost de 2005 i la del Park East a Nova York durant el seu viatge als Estats Units l'abril de 2008.

El Papa va voler commemorar així l'inici de les festes religioses de Yom Kippur i Sukkot.

"Mentre espero que aquestes festes siguin motiu per ambdues parts d’una santa alegria, invoco copioses benediccions de l'Etern per a tots els jueus, i un constant alè en el compromís adoptat per promoure la justícia, la concòrdia i la pau", va manifestar el Sant Pare.

Per la seva part el cap de la sinagoga va manifestar la seva gratitud per aquest missatge, assenyalant-ho com a "significatiu i important".


Va recordar també els jueus romans deportats durant la segona guerra mundial: Lamentablement, molts van romandre indiferents, però molts altres catòlics italians, sostinguts per la fe i l'ensenyament cristià, van reaccionar amb valentia, obrint els braços per ajudar els jueus fugitius i perseguits, arriscant la seva pròpia vida, i mereixen una gratitud eterna. També la Seu Apostòlica va realitzar una acció de rescat, sovint oculta i discreta.