dijous, 14 de gener del 2010

Haití



El poble d'Haití pateix des de fa moltes dècades.

El terror seguit de nefastes dictadures ha estat acompanyat de l’abandó i l'herència d’una pobresa extrema.

La misèria per a milers -que és un afront al Déu de la Vida-, és una qüestió diària i habitual.

Però sembla que per a aquest poble no hi ha creu suficient.

Un sisme d'enorme magnitud, amb epicentre a la capital Port-au-Prince, ha deixat més de cent mil víctimes, i com sempre per els mitjans, serà l'horror de la tragèdia una notícia més durant uns quants dies.

Nosaltres, fem el que fem i estiguem on estiguem, tenim una cosa poderosa i valuosíssima que sí podem fer ara mateix: pregar.

El Papa Benet XVI ha fet una crida a la comunitat internacional per ajudar els milers de damnificats pel terratrèmol. "Apel•lo a la generositat de tots perquè no falti als germans i germanes que estan vivint moments de necessitat i de dolor la solidaritat concreta i el suport efectiu de la comunitat internacional", ha declarat el Papa al terme de l'audiència general que es va celebrar -com cada dimecres- al Vaticà.

El Pontífex va traslladar a tots els afectats la seva "proximitat espiritual" i va assegurar que l'Església catòlica activarà "immediatament", a través de les seves institucions caritatives, l'ajuda a la població.

Avui totes les notícies no parlen d’altra cosa; el terratrèmol d’ahir. Crec és molt necessari insistir que resem i fem tot el què puguem per enviar l’ajut que tinguem al nostre abast.

Haití és un país molt pobre, no té recursos, l'any passat ja va patir unes inundacions molt fortes.. a més, en aquest terratrèmol han mort moltíssimes persones, també el Bisbe i uns 100 seminaristes...

Vaja, com per no resar!! (dirien alguns) Però Déu en sap més... ‘Omnia in bonum’, encara que de vegades no ho entenguem i ens agradaria engegar-ho tot a rodar...

Déu és un PARE ‘PARÀS’ i cal confiar i agafar-se fortament a Ell.

Us proposo –però que cadascú faci el que vulgui i com vulgui- que demà al voltant de les dotze del migdia hora del ‘Àngelus’ ens unim de forma virtual tots plegats on estiguem, a casa, en el treball, pel carrer, etc i fem junts uns moments de pregaria per a tots els que han patit d’aquesta catàstrofe.

Càritas Internacional ja està lliurant els primers ajuts a la zona, tendes de campanya, mantes, aigua i aliments. A més, ha enviat un equip d'experts per valorar com gestionar els ajuts.

Un dels seus voluntaris assegura que els hospitals estan plens de cadàvers i ferits, i que existeix un alt risc de propagació de malalties.

Des de la seva web caritas.org demanen donacions per carta de crèdit o per telèfon mòbil, per poder assistir al major nombre de persones.

També és a l'illa el braç americà de Càritas, l'organització ‘Catholic Relief Services’, que ja ha destinat 5 milions de dòlars als primers ajuts.

‘Catholic Relief Services’ és a Haití des de fa 55 anys i compta amb uns 340 empleats permanents a la zona. 120 vivien a Port-au-Prince, la ciutat més afectada.

Malgrat els greus danys en les vies de transport, des de Santo Domingo i Miami estan portant contenidors amb equips d'higiene, mosquiteres i pastilles per a potabilitzar l'aigua.

També des de la seva pàgina web http://crs.org/ ofereixen la possibilitat d'enviar ajuts econòmics a través de transferència bancària, xec, o amb la carta de crèdit i el telèfon mòbil.



Podeu seguir altres informacions, fent clic aquí