dissabte, 2 de gener del 2010

Tradicional concert de Cap d'Any



Milions de persones de tot el món van començar el 2010 amb el concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena. Dirigit pel francès ‘George Prêtre’, de 85 anys,


El Concert










El concert de música clàssica més mediàtic i excepcional del món és sense cap dubte el Concert de Cap d'Any de l'Orquestra Filharmònica de Viena -prop de 50 milions de telespectadors el vam seguir-, el va dirigir per segona vegada, el director d'orquestra francès ‘Georges Prêtre’ i va ser transmès per televisió a 72 països de tot el món.

Com a novetat, enguany el vestuari del ballet va ser creat pel dissenyador italià ‘Valentino’, que, després de posar fi a la seva llarga carrera a l'alta costura, n'emprèn una de dissenyador de vestits de ballet mantenint-se fidel al seu color predilecte, el vermell.

Per a l'edició d’aquest 2010, l'Orquestra Filharmònica va recórrer a dos ballarins estrella de l'Opera de París, la italiana ‘Eleonora Abbagnato’ i el francès ‘Nicolas Le Riche’, i al coreògraf italià ‘Renato Zanella’.

També per primer cop, el concert va ser difós en alta definició i es va poder seguir en directe per Internet a través d'un dels portals de la televisió estatal austríaca.

Per a ‘Georges Prêtre’, de 85 anys d'edat, es tractava del reconeixement de la seva llarga relació amb Viena i l'Orquestra Filharmònica, que ell va dirigir per primera vegada el 1962. Únic director d'orquestra francès convidat al prestigiós concert, ‘Prêtre’ ja havia tingut un gran èxit en el seu debut, l'1 de gener de 2008.

"Per a mi, és una relació excepcional de confiança que continua i que em permetrà, per segona vegada, transmetre al món sencer", a través de la música, un missatge d'amor i de pau," va declarar el director francès.



Marxa Radetzky - Concert de Cap d'Any 2008 (Georges Prêtre)




1 comentari:

ltc ha dit...

FELICITATS!!!
Has arribat a les 3.000 visites al teu blog.
Tot un èxit.
Endavant!!!