diumenge, 31 de gener de 2010

El Patronat de 'Santa Isabel'

Alguns records de la història de l'Opus Dei i del seu Fundador entorn d'aquesta casa de religioses que atenia sacerdotalmente al començament dels anys trenta.

divendres, 29 de gener de 2010

Un bon exemple


Tret d’un bloc amic


Amb cinc anys ja tenia la il•lusió de fer l’aleta.


Hem de ser persones d'alta volada. I a més a més, tenir somnis i capacitat per portar-los a terme.


Entre aquests somnis, hem de posar Crist en la cimera de les activitats humanes, en el lloc més alt, la cúspide de la pròpia professió i ofici.
Educació

El vídeo demostra que ya funciona l’Educació per a la Ciutadania’

dijous, 28 de gener de 2010

"Celebrar la família, festejar la vida": un spot provida de Tim Tebow a la ‘Super Bowl’ 2010Un dels meus fills és un fan del futbol americà, i tot el que fa referència aquest esport l’entusiasma, i entén molt. Pensant amb ell publico aquesta notícia.


L'organització nord-americana d'ajuda a la família ‘Focus on the Family’, ha adquirit 30 segons per projectar un anunci durant la retransmissió per televisió de la 64 ‘Super Bowl’, el proper 7 de febrer, cita que reuneix més de 100 milions d’espectadors només a EU.


El ‘spot’ de ‘Focus on the Family’, sota el tema "Celebrate Family, Celebrate Life", ofereix una espècie de "missatge" antiavortista, que no pot provocar el mínim recel a ningú, ja que es limita a "festejar la vida" explicant la colpidora història de ‘Tim Tebow’, avui famós i destacat estrella del futbol americà.


Els seus pares ‘Pamela i Bob’ es trobaven treballant a Filipines quan ‘Pam’ va contraure una greu malaltia i va caure en coma. Els metges li van donar gran quantitat de medicaments abans de descobrir que estava embarassada.

Per poder atendre-la millor sense 'lesionar' (?) el bebè, els van suggerir avortar. Els pares, van prendre una decisió heroica, i van seguir endavant amb l'embaràs, el 14 d'agost de 1987 va néixer ‘Tim’. Els seus pares, molt religiosos, li van posar aquest nom augurant seria un bon predicador. Avui, ‘Tim Tebow’ predica en presons i hospitals, encara que la seva verdadera dedicació és el futbol americà.

La seva carrera esportiva ha estat meteòrica. Actualment és ‘quarterback’ -col•loquialment anomenat ‘mariscal de camp’- dels ‘Florida Gators’, un dels equips més prestigiosos universitaris i ha rebut el trofeu ‘Heisman’, el guardó més preuat que un jugador universitari pot rebre. És el jugador amb major projecció de la ‘NCAA’ (la lliga universitària).

A més, avui és notícia perquè ‘Tim Tebow’, que va poder ser víctima d’un avortament, serà el protagonista del spot contractat aquest any per l'organització provida 'Focus on the Family'.


Així, aquest any, en el descans del partit que es jugarà a Miami -el moment publicitari més cotitzat de la temporada, equivalent a un anunci de la Nit de Cap d'Any a Espanya- els espectadors podran veure un missatge contra l'avortament protagonitzat per aquest esportista d'elit americà.


Fa poc, ‘Tim Tebow’ commocionava els mitjans de comunicació dels Estats Units amb les seves declaracions sobre la pràctica de la castedat quan, davant les preguntes dels periodistes, va afirmar sense embuts que s'estava 'guardant' per al matrimoni. El reporter va quedar tan parat que no va saber què dir.
dimarts, 26 de gener de 2010

Pujar escales tocant el piano


Per tal que tothom faci exercici, i la gent defugi la comoditat de pujar per les escales mecàniques, acaben de posar en pràctica aquesta bona idea.

dilluns, 25 de gener de 2010

Estil GòticFaig memòria d'aquella foto tan polèmica que en Zapatero no volia que es publiqués, però que al final va tenir d’acceptar com un fet consumat. Em refereixo a la famosa foto de la família Zapatero amb el matrimoni Obama.

I, quina foto! De ben segur va fer tot el que va poder per tal no la publiquessin ja que les seves filles van quedar més lletges que un pecat.
Guarnides ben negres, recordeu? Tant, que fins i tot, si te les miraves bé, feien por.

Els entesos van dir que seguien la moda
‘gòtica’. Un nou estil que jo fins aquell moment, encara no n’havia sentit parlar, i tinc d’admetre que al principi em va xocar.

Ara ja sé del què es tracta, i aprofito aquest anunci per presentar els nois de JB que sostenen cal començar amb bon peu el 2010, és a dir, amb un somriure. I, ja que el 2009 la tribu urbana dels gòtics es va posar de moda, ara pretenen potenciar-los encara més.

Els gòtics arriben a la ciutat des del camp, llegeixen a Bécquer i es pinten les ungles negres.

Un bou gòtic? Clar! És que ha estat el seu any, i per això està tan de moda aquest estil... Els que no semblen gaire contents són els d'aquesta tribu urbana, que... passen de les modes.


diumenge, 24 de gener de 2010

L’Església és una i santa


La setmana de pregària per a la unitat dels cristians, una vegada més ha centrat el pensament de Benet XVI durant el rés del Àngelus.

El Papa ha citat la Primera Carta als Corintis, en la qual sant Pau compara l'Església amb el cos humà.

Jornada Mundial de les Comunicacions Socials: El Papa demana major presència dels catòlics per Internet


Avui és la festa de Sant Francesc de Sales, Patró dels periodistes, i suposo que també de tots els que tractem d'aportar alguna cosa en aquest món sense fronteres d'Internet.

De fet, el Sant Pare en el seu "missatge per a la Jornada de les Comunicacions Socials es refereix expressament a "El sacerdot i la pastoral al món digital"

I, entre altres coses, anima als catòlics a estar-hi presents

dissabte, 23 de gener de 2010

‘Álvaro’, pianista brasiler i amic del Papa


‘Alvaro Siviero’, destacat pianista i considerat un dels millors del món, explica com la feina ben feta l'ajuda a tractar Déu.
El seu camí de santedat passa pel piano, on també ha trobat un bon amic: el Papa.

Treballar bé


Aprofito aquest anunci per afegir ...

Cal reconeix-ho perquè ho fan molt bé i juguen com ningú.
I, allò de la feina ben feta... m'agrada, més ben dit, ens agrada!

Per això la sensació de la feina ben feta i el deure complert per amor a Déu produeix una satisfacció interior difícil de descriure, quina pena no ho fem mes sovint.

divendres, 22 de gener de 2010

Noranta anys de matrimoni


He llegit en el bloc 'Ser Persona' i 'eligelavida' una autèntica història d'amor que publico per si encara no la coneixeu. La notícia ve de Turquia.

Els protagonistes són Abdullah Adigüzel, que nasqué l’any 1898, i la seva dona, Elif, l’any 1900. Tenen 112 i 110 anys i en porten noranta de casats.

Després d’una convivència tan llarga afirmen que només tenen un desig: "Volem morir junts, perquè si un de nosaltres mor, l'altre sentirà que ha perdut la meitat de si mateix."

Ismael és el 'petit' de la família. Té 60 anys i encara viu a casa. Assegura que els seus pares formen un matrimoni perfecte i són un exemple d'amor, no només per a la família sinó per a tots aquells que els coneixen.

Elif, molt més xerraire que el seu marit, ha declarat que "es van casar per amor". Han tingut deu fills, dels quals en viuen set, i la família suma ja 113 membres entre néts i besnéts.

Cada any, en ocasions especials i durant les festes religioses, s'ajunten plegats al petit poble de Yazibasi a la província oriental de Malatya, on viuen Elif i Abdullah.
FELICITATS!

Aprendre estimar


De tot se n'aprèn, també a estimar. Fa temps volia pujar alguns talls d'una pel•lícula i la tranquil•litat del cap de setmana m’ho permet. A més, encara que per Reis ens van regalar el vídeo sencer, avui us en faig partícips, crec és prou interessant. Es tracta de la pel•lícula Prova de Foc i compta la història de Caleb i Catherine. Ell és un jove bomber que, després d’una arriscada acció es converteix en un heroi per a la ciutat. Ella treballa de relacions públiques d'un hospital. Passen per una greu crisi matrimonial que sembla portar irremeiablement al divorci. En aquests vídeos es recullen escenes sobre els consells que el pare del protagonista li dóna a Caleb per salvar el seu matrimoni i com aquest els posa en pràctica, exercitant la paciència, amb humilitat.
Poso un enllaç clic aquí, on podreu veure algunes seqüències de la pel•lícula.

dijous, 21 de gener de 2010

L’Església pateix a Haití
Després del terratrèmol que va sacsejar Haití, Benet XVI ha demanat repetidament resar pels milers de persones mortes, els ferits i desapareguts, i ha assegurat que l'Església també està enviant la seva ajuda a través de les Institucions de caritat.

Concretament 'Ajuda a l'Església Necessitada' s'ha posat en marxa amb el seu pla d'emergència per donar la major ajuda possible als damnificats
.

dimecres, 20 de gener de 2010

Cada terra fa sa guerra


Mentre al nostre poble celebrem la ‘festa major d’hivern’ dedicada a Sant Sebastià, amb L'Ofici Solemne, la pujada al pi, els tastets, el tortell etc, altres ciutats, com la del País Basc, fan una gran festa coneguda arreu del món com ‘La Tamborrada’

Ahir vaig informar de forma succinta alguns detalls de la nostra festa.

Avui, ho faig de la ‘Tamborrada’ de Sant Sebastià al País Basc.

La festa comença el dia 20 de gener a les 00:00h, amb l'hissada de la bandera de la ciutat, a la Plaça de la Constitució. Durant 24 hores la ciutat és una festa de tambors i barrils. A les 24:00h es dóna per finalitzada la festa amb l'arriada de la bandera.


Josep Samsó i Elias serà beatificat el proper dissabte


El màrtir va abraçar els seus botxins abans de ser afusellat, i va perdonar els qui l'assassinaven.


El sacerdot Josep Samsó i Elias es convertirà dissabte vinent en la primera persona beatificada a l'arxidiòcesi de Barcelona, a la qual pertanyia.


Rebutjat tot esperit d'enfrontament, és bo conèixer la seva història.


Samsó (1887-1936) «fou un model de sacerdot entregat totalment al seu ministeri », han assenyalat en una carta pastoral els tots els bisbes de les diòcesis barcelonines. «Era afable i bondadós. Era sever amb si mateix, per temperament i per virtut, però comprensiu amb els altres, i dotat de les qualitats de govern per regir les comunitats que li van ser encomanades.

Va destacar en el ministeri de la caritat i de la catequesi, de manera que el bisbe 'Manuel Irurita’ va dir: "El doctor Samsó és el primer catequista de la diòcesi"».

Persecució religiosa

El seu caràcter afable no el va alliberar de les ires dels comunistes. Va ser detingut el 30 de juliol de 1936. El primer de setembre, un grup de milicians el va treure de la presó per acabar amb la seva vida.

No és aquest un espai per detallar els fets, però no està de més que se sàpiga que no va ser una simple actuació d'incontrolats amb el que tan sovint es cobreix amb un mantell de comprensió la represàlia republicana.

Encara que els executors directes del sacerdot fossin 'Bruguera', 'el Geperut', i 'el gitano Cadiraire', darrera d’ells però al capdavant de la columna de milicians figurava en 'Malatesta', el qual, en un agitat debat a l'Ajuntament, va exigir la mort del rector.

A més a més, cal afegir l'obcecació antirreligiósa d'alguns dirigents, inclosos els moderats com l'antic treballador del forn del vidre de Mataró Joan Peiró, líder anarquista i després ministre, que mes tard diria que mossèn Samsó "era una bona persona". ...

Samsó es va acomiadar dels seus companys de presó amb un «Déu sobretot» i va ser conduït al cementiri de Mataró.

Allà va voler abraçar els que anaven a matar-lo, va perdonar els seus botxins i es va disposar a morir amb els braços en creu. Un tret va acabar amb la seva vida i, des d'aquell moment, va començar la seva fama de santedat.

Ara, del cel estant, ens hi podem encomanar.

El fet que posi aquest vídeo, potser una mica llarg, no és altre que el record de quan ens vam conèixer amb la meva dona, justament fent catequesi després de la guerra i, m’ha agradat sentir avui els testimonis d’aquells que van viure aquella època.Tema d'avui programa 733, Dr. Josep Samsó i Elias from Creure Avui TV on Vimeo.

Santuari d’AltöttingA l'alta Baviera la terra del Papa Benet XVI, es troba Altötting, el santuari marià de parla alemanya més famós del món. Com "Santuari d'Europa" pertany a les sis destinacions de peregrinació més importants d'Europa.

Durant més de 1.250 anys, Altötting ha estat el centre espiritual de Baviera; des del segle XIV, la imatge ha estat venerada en aquest lloc.

Joan Pau II va resar davant de la Verge Negra al santuari durant la seva visita a Alemanya el 1980, on més d'un milió de pelegrins vénen cada any. Les plaques votives recorden les moltes gràcies rebudes a les seves pregàries.

Joseph Ratzinger, avui Papa Benet XVI, quan era nen, realitzava cada any una peregrinació a Altötting amb la seva família . Des de la seva infantesa, ha seguit visitant regularment el santuari. La seva última visita va ser el 2006.
La plaça central, un museu i un sender circular de 224 km porten el nom d'aquest famós pelegrí.

dimarts, 19 de gener de 2010

Fira d'artesans a Matadepera


En el nostre poble com molts ja sabeu, han començat les Festes de Sant Sebastià o tradicionalment ‘festa major d’hivern’.

Avui m’he passejat amb els meus néts pels carrers i places del centre del poble plens de paradetes, que representaven un antic mercat al carrer.

A més dels tradicionals venedors d’embotits, caramels, coques, olives, especies etc, aquest any, s’hi representaven oficis, alguns quasi desapareguts o que gairebé ja ni se’n parla, com l’escloper, forja antiga, ferrador de cavalls, espardenyer, filadora, teixidor manual etc.

Mentre passejàvem, anava explicant a la mainada alguns detalls d’aquells vells oficis.

En arribat a casa, he pensat que per recordar, i deixar constància del què havíem vist, el millor seria posar un parell de vídeos encara que aquests no pertanyen a la festa esmentada, se'n poden veure alguns detalls.
Així vosaltres també els podreu aprofitar per explicar-ho als més menuts.


dilluns, 18 de gener de 2010

El Papa visita la Sinagoga de Roma


Significativa visita de Benet XVI a la Sinagoga de Roma un dia abans de començar l’Octavari de pregaria per la unitat dels cristians.

Les relacions entre jueus i catòlics van millorar molt en el Concili Vaticà II quan es va reconèixer la gran tradició espiritual que ambdues religions comparteixen.

És la quarta vegada en la història de l'Església que un pontífex visita un temple jueu (la primera vegada va ser amb Joan Pau II a la Sinagoga de Roma, l'abril de 1986) i la tercera en el papat de Benet XVI, qui va visitar també la Sinagoga de Colònia (Alemanya) l'agost de 2005 i la del Park East a Nova York durant el seu viatge als Estats Units l'abril de 2008.

El Papa va voler commemorar així l'inici de les festes religioses de Yom Kippur i Sukkot.

"Mentre espero que aquestes festes siguin motiu per ambdues parts d’una santa alegria, invoco copioses benediccions de l'Etern per a tots els jueus, i un constant alè en el compromís adoptat per promoure la justícia, la concòrdia i la pau", va manifestar el Sant Pare.

Per la seva part el cap de la sinagoga va manifestar la seva gratitud per aquest missatge, assenyalant-ho com a "significatiu i important".


Va recordar també els jueus romans deportats durant la segona guerra mundial: Lamentablement, molts van romandre indiferents, però molts altres catòlics italians, sostinguts per la fe i l'ensenyament cristià, van reaccionar amb valentia, obrint els braços per ajudar els jueus fugitius i perseguits, arriscant la seva pròpia vida, i mereixen una gratitud eterna. També la Seu Apostòlica va realitzar una acció de rescat, sovint oculta i discreta.

diumenge, 17 de gener de 2010

No creieu pas tot el que veieu a la pantalla


‘Stargate Studios’ amb seu a Los Angeles, ofereix serveis de realització d'efectes visuals i producció a la indústria del cinema i la televisió des de l'any 1989.

Moltes de les seves realitzacions han estat concebudes gràcies a la tècnica ‘Virtual BacklotTM’, la "pantalla verda", també coneguda com "ChromaKey” una eina patentada per l'estudi que inclou composicions d'escenaris en temps real i és capaç de recrear entorns virtuals de fins 28 ciutats del món. El vídeo és francament increïble.

De vegades la nostra vida pot ésser així, irreal.

Ens imaginem situacions que mai no arriben a produir-se, o pensem una cosa que no va passar mai. A la imaginació cal tenir-la subjecta “la boja de la casa",com deia Santa Teresa, quantes ximpleries pensem i com ens entretenim amb els nostres pensaments en comptes de centrar-nos en l'important.

Utilitzar-la per al que serveix, i no caure en un somni que ens allunya de la realitat i fa que visquem en un món irreal...

dissabte, 16 de gener de 2010

El secret de Joan Pau II


‘Andrea Tornielli’ un vaticanista italià ha publicat el seu últim llibre sobre Joan Pau II titulat ‘Santo Subito’. El llibre recull testimonis inèdits fins ara reservats a un dels qui millor van conèixer el Sant Pare, i ens descobreix algunes facetes que van convertir Joan Pau II en un gegant.

"Era un home que parlava amb Déu. Quan te’l miraves veies que era un home que contínuament estava amb diàleg amb Déu”.

“A més de resar amb els llavis, el llibre revela que Joan Pau II resava amb la resta del cos, ja que sovint realitzava dejunis i penitències corporals”.

divendres, 15 de gener de 2010

PlujaSempre comprovo que a l'hora de la veritat com en el cas d’Haití, l'Església està sobre el terreny en primera línia per ajudar i consolar, com s’ha pogut constatar.

N'hi ha prou veure la quantitat de sacerdots, religiosos i missioners espanyols que es trobaven allà, en el moment de la desgràcia, i també d'altres països.

A l'hora de parlar dels nostres compatriotes a Haití, no han pogut obviar que la majoria eren ordres religioses. Gairebé tots en els nostres blocs, hem aportat la nostra unió a l'hora d'encarrilar ajuda material i espiritual.

Mentrestant, d'altres es queden de braços creuats culpant Déu, per a tranquil•litat de les seves consciències.

Estic convençut que Déu traurà molts béns de tants mals com han ocorregut en aquesta terra en la qual s'ha fet tant mal a gent innocent durant tant temps.

Acompanyo un vídeo d’una coral que simula la pluja, la tempesta i finalment sembla retornar la calma.
Només espero que després de la tamborinada arribi ben aviat ‘la calma’ per tota aquesta gent tant necessitada.

dijous, 14 de gener de 2010

HaitíEl poble d'Haití pateix des de fa moltes dècades.

El terror seguit de nefastes dictadures ha estat acompanyat de l’abandó i l'herència d’una pobresa extrema.

La misèria per a milers -que és un afront al Déu de la Vida-, és una qüestió diària i habitual.

Però sembla que per a aquest poble no hi ha creu suficient.

Un sisme d'enorme magnitud, amb epicentre a la capital Port-au-Prince, ha deixat més de cent mil víctimes, i com sempre per els mitjans, serà l'horror de la tragèdia una notícia més durant uns quants dies.

Nosaltres, fem el que fem i estiguem on estiguem, tenim una cosa poderosa i valuosíssima que sí podem fer ara mateix: pregar.

El Papa Benet XVI ha fet una crida a la comunitat internacional per ajudar els milers de damnificats pel terratrèmol. "Apel•lo a la generositat de tots perquè no falti als germans i germanes que estan vivint moments de necessitat i de dolor la solidaritat concreta i el suport efectiu de la comunitat internacional", ha declarat el Papa al terme de l'audiència general que es va celebrar -com cada dimecres- al Vaticà.

El Pontífex va traslladar a tots els afectats la seva "proximitat espiritual" i va assegurar que l'Església catòlica activarà "immediatament", a través de les seves institucions caritatives, l'ajuda a la població.

Avui totes les notícies no parlen d’altra cosa; el terratrèmol d’ahir. Crec és molt necessari insistir que resem i fem tot el què puguem per enviar l’ajut que tinguem al nostre abast.

Haití és un país molt pobre, no té recursos, l'any passat ja va patir unes inundacions molt fortes.. a més, en aquest terratrèmol han mort moltíssimes persones, també el Bisbe i uns 100 seminaristes...

Vaja, com per no resar!! (dirien alguns) Però Déu en sap més... ‘Omnia in bonum’, encara que de vegades no ho entenguem i ens agradaria engegar-ho tot a rodar...

Déu és un PARE ‘PARÀS’ i cal confiar i agafar-se fortament a Ell.

Us proposo –però que cadascú faci el que vulgui i com vulgui- que demà al voltant de les dotze del migdia hora del ‘Àngelus’ ens unim de forma virtual tots plegats on estiguem, a casa, en el treball, pel carrer, etc i fem junts uns moments de pregaria per a tots els que han patit d’aquesta catàstrofe.

Càritas Internacional ja està lliurant els primers ajuts a la zona, tendes de campanya, mantes, aigua i aliments. A més, ha enviat un equip d'experts per valorar com gestionar els ajuts.

Un dels seus voluntaris assegura que els hospitals estan plens de cadàvers i ferits, i que existeix un alt risc de propagació de malalties.

Des de la seva web caritas.org demanen donacions per carta de crèdit o per telèfon mòbil, per poder assistir al major nombre de persones.

També és a l'illa el braç americà de Càritas, l'organització ‘Catholic Relief Services’, que ja ha destinat 5 milions de dòlars als primers ajuts.

‘Catholic Relief Services’ és a Haití des de fa 55 anys i compta amb uns 340 empleats permanents a la zona. 120 vivien a Port-au-Prince, la ciutat més afectada.

Malgrat els greus danys en les vies de transport, des de Santo Domingo i Miami estan portant contenidors amb equips d'higiene, mosquiteres i pastilles per a potabilitzar l'aigua.

També des de la seva pàgina web http://crs.org/ ofereixen la possibilitat d'enviar ajuts econòmics a través de transferència bancària, xec, o amb la carta de crèdit i el telèfon mòbil.Podeu seguir altres informacions, fent clic aquí

Monsenyor MunillaTan bon punt vaig llegir aquesta entrada em van entrar ganes de publicar-ho, però no vaig poder. Han passat els dies i penso és millor posar un enllaç amb un bloc que l’autor –del qual procuro aprendre- li agrada anomenar ‘globus’

Com molts ja sabeu, aquest nomenament va aixecar molta polseguera i els mitjans van fer ressò només a les veus d’uns quants detractors.

Em va agradar la presentació i, vet aquí dos passatges de la l'homilia que va pronunciar dissabte passat Mn. ‘José Ignacio Munilla Aguirre’ en prendre possessió de la seu de San Sebastià.

Feu clic aquí

dimecres, 13 de gener de 2010

La Verge dels pobres


Nostra Senyora de Banneux, la Verge dels pobres

" Sóc la Verge dels pobres". És així com Maria es va presentar a ‘Mariette Béco’, una noia jove d'11 anys, durant la tercera aparició de les vuit que va tenir entre el 15 de gener i el 2 de març de 1933.

El papa Joan Pau II durant el seu pelegrinatge al santuari de Banneux el 21 de maig de 1985 va dir: "Els pobres d'avui - i són moltes les formes de ser pobre! - se senten a Banneux com en casa seva”.

dimarts, 12 de gener de 2010

Els nens del cable


Ahir em mirava encuriosit la tornada dels nens al col•le un cop passades les festes de Nadal.

Gairebé davant de casa, hi ha un parvulari o jardí d’infància i just al darrera un col•legi de primària.

A primera hora semblava un formiguer

Algunes mares aparcaven el cotxe com podien i corre-cuita acompanyaven els més petits, pocs hi anaven a peu. De cop i volta, la imaginació em va portar recordar aquells anys quan els meus fills feien cua esperant el bus o el tren mentre algun de més grandassot, per fer denteta, es feia el gallet exhibint la moto nova que li acabaven de regalar.

Al veure aquest vídeo, he pensat que no tothom ho té tan fàcil, i encara que -el vídeo-, no té massa qualitat, paga la pena veure’l perquè fa posar els cabells de punta, i dóna molt que pensar.

Quantes vegades no valorem el que tenim, i ens acostumem al que hem rebut sense agrair-ho.


dilluns, 11 de gener de 2010

Ulleres per veureQuan s’acosta Nadal tots plegats ens tornem més condescendents, un espès vel de bons propòsits ens embolcalla, ens enviem felicitacions, ens desitgem unes bones festes, celebrem reunions familiars, ens fem regals per Reis, anhelem més pau.
Per uns dies tot canvia, fem palès bons propòsits, i el nostre voltant sembla més amable, començant per nosaltres mateixos.

Durant aquestes festes, no acostuma haver-hi gaires notícies, i per suposat, no n’hi ha de dolentes, segurament perquè molts periodistes estan de vacances....

Sense anar més lluny -avui quan tothom tornava a la feina, i el vel de què parlàvem, quedava molt lluny, fins i tot, gairebé oblidat-, al escoltar les notícies, de bon matí ja anunciaven cues, embussos, problemes de circulació, etc.

Com a conseqüència, altre cop retornava l’estrès, cares llargues, malhumorade, i pels carrers i carreteres se’n sentien dir de totes, perquè alguns, fins i tot, arriben a perdre els estreps.

Hauríem de treure lliçó de tot això, doncs acostuma passar any rere any.

Necessitem unes ulleres com les del vídeo, per veure el costat bo de les persones i preocupar-nos-en de veritat.

diumenge, 10 de gener de 2010

Pintura sacra al Palazzo MontecitorioL’exposició "Pintura sacra a Montecitorio" ha aconseguit resumir en només set quadres tres segles d'història.

Set quadres que mostren el desenvolupament de la pintura entre els segles XV i XVII. Set autèntiques obres mestres que converteixen aquesta exposició en un esdeveniment únic al món.

Rubens, Botticelli, Machiavelli, Signorelli, tots autèntics mestres de la pintura sacra, que han representat la Verge i el Nen amb una tendresa inusual per a la seva època.

Una exposició d'increïble bellesa que en reuneix alguns de dels quadres mes bonics i més ben conservats d'Europa.

Reportatge de la CNS sobre el Vaticà


John Thavis i Cindy Wooden cap i corresponsal respectivament a Roma de Catholic News Service, expliquen en aquest ‘Reportatge sobre el Vaticà’ el que ens espera l'any 2010.

dissabte, 9 de gener de 2010

Sant JosepmariaAvui celebra el seu aniversari al cel.

Fa 108 anys del naixement de sant Josepmaria Escrivà

"Tenir un cor per a tots’"

Acollir tothom, fer-s’hi amic, no rebutjar ningú. Aquests són els consells que donava el Fundador de l'Opus Dei per imitar Jesucrist, perquè Éll tampoc no rebutjava ningú
No escriuré gaire perquè gràcies a Déu hi ha centenars de pel•lícules, i vídeos curts i llargs, que parlen de Sant Josepmaria amb la seva pròpia veu.

Aquest recull és un resum de la seva catequesi a Xile un any abans de la seva marxa al Cel."Sant Josepmaria va ésser un sant de gran humanitat". Manifestà Joan Pau II, en el discurs als pelegrins que vam assistir a la canonització de Josepmaria Escrivà de Balaguer, fundador de l'Opus Dei el 6 d'octubre de 2002.

Tenim la sort de poder-lo conèixer una miqueta millor, gràcies a aquests testimoni filmats.

No deixem de demanar-li intercedeixi pel que necessitem i vingui bé a la nostra ànima. Si voleu, també ho podeu fer amb l’oració de l’estampa, en català o bé en castellà.

divendres, 8 de gener de 2010

Música en el Mercat Central de ValènciaUn dia qualsevol de mercat, la música comença a sonar entre les parades de fruites i verdures. Fragments de la ‘Traviata de Verdi’ interpretats en ple Mercat Central de València. Els rostres dels compradors, sorpresos davant la màgia de l'art, fan que recuperem la confiança en el bon gust. El gust per la bona fruita, la verdura, el cava, la música i la vida. Espero us ho passeu pipa!

dijous, 7 de gener de 2010

El poder de l’oració


Del 23 de setembre a l'1 de novembre van començar als Estats Units els anomenats "40 Days for Life" - "40 Dies per a la Vida". Una iniciativa del Moviment Provida nord-americà en la qual durant 40 dies es portaven a terme vigílies d'oració davant de clíniques abortives resant, dejunant i demanant pel final de l'avortament.

Des de l'any 2007 fins ara s'han organitzat quatre campanyes simultànies en què han participat a més dels Estats Units, cinc províncies canadenques, Irlanda i Austràlia. A la campanya d'aquesta tardor 2009 estava previst resar davant 212 clíniques.

El 26 de setembre de 2009 es van inaugurar aquests 40 dies a ‘Jacksonville’, (Florida) començant amb una Eucaristia presidida pel Bisbe D.’Víctor Galeone’.

En acabar, es va iniciar la processó amb el Santíssim des de la parròquia de l'Asumpció, on actualment treballen les Serventes de la Llar de la Mare, cap a un Centre d'Ajuda a la Dona (Women’s Help Center).

En la processó van participar-hi unes 200 persones. Al final de la processó el Sr. Bisbe va impartir la benedicció a tots els presents i van començar els "40 Dies per a la Vida".

La Directora del centre "Planned Parenthood" plega després de veure un avortament gravat per ultrasò

“Planned Parenthood” demana mesures cautelars

Per Kathleen Gilbert

BRYAN, Texas, 2 de Novembre de 2009 (LifeSiteNews.com). La directora del centre avortista texà en el qual van començar la campanya "40 Days for Life" va dimitir. Va dir haver experimentat una conversió després d'haver vist un vídeo per ultrasò que mostrava com es donava mort a un nen mitjançant l'avortament.
"Senzillament vaig pensar: Jo no puc fer això, i va ser com un llampec que m'il•luminés i afirmà Abby Johnson en una entrevista a la cadena local de notícies KBTX 3.
Johnson portava adscrita vuit anys a l'establiment de Planned Parenthood a Bryan, i dos treballant com directora. Explica que va començar sentir-se incòmoda amb la filosofia del negoci de Planned Parenthood quan aquesta organització, en notar els efectes de la crisi econòmica, li va donar ordre de procurar que entressin més avortaments. "Els diners no venien de la planificació familiar, els diners venien de la prevenció, els diners estaven en l'avortament de manera que el meu problema consistia en això", va declarar Johnson.
Però el punt d'inflexió per a Johnson es va produir, quan ella va ser testimoni d'un avortament real captat amb imatges per ultrasò que s'estava realitzant a un nen no nascut.
"No puc ser culpable d'això. Ja no suporto més aquest pes", va dir Johnson. "Per això sé que aquesta conversió ha estat una conversió espiritual".
Johnson va dimitir el 6 d'octubre, al de poc d’haver començat la sisena campanya anual "40 Days for Life", a Bryan, i a partir de llavors es va unir a la veïna "Coalition for LIfe" per posar-se resar davant el seu antic lloc de treball. "Coalition for Life" és el grup local que va començar els "40 Days for Life", la campanya nacional d'oració i dejuni que estava tenint lloc quan Johnson va dimitir.
El director nacional de "40 Days for Life" David Bereit va declarar que "la sorprenent conversió de Johnson demostra la importància de la presència constant, pacífica i de pregària davant les instal•lacions avortistes".

http://www.lifesitenews.com/

dimarts, 5 de gener de 2010

Epifania del SenyorCatequesi elemental sobre la festa de l'Epifania del Senyor.Hem vist com s’aixecava la seva estrella i venim a presentar al Senyor el nostre homenatge.

Llavors s’adonaren que l’estrella que havien vist aixecar-se anava davant d’ells fins que s’aturà sobre el lloc on hi havia el Nen. La seva alegria en veure allà l’estrella va ser immensa. Entraren tot seguit a la casa, veieren en Nen amb Maria, la seva mare i, postrats a terra, li presentaren el seu homenatge.

dilluns, 4 de gener de 2010

Universitat i Vida


Amb motiu de la nova llei de l'avortament, la Universitat de Navarra va difondre el passat 15 de desembre una declaració per expressar el seu compromís solidari amb el més feble.


La vicerectora d’Alumnes’, ‘María Iraburu’, ho va explicar en el programa Intereconomia TV.


Si a més, voleu llegir el text íntegre del comunicat conjunt que van publicar els degans de les Facultats de Medicina, Infermeria, Ciències i Farmàcia, i el director general de la Clínica de la Universitat de Navarra. Us aconsello el llegiu i el difongueu, aquí el teniu:


“Celebramos que la humanidad ha avanzado tanto a lo largo de la Historia, entre otras razones, porque nos hemos equivocado mucho. Todos. Todos tenemos alguna responsabilidad ante la historia y 2009 puede marcar el comienzo de un hito, como en su momento fue la abolición de la esclavitud y como ojala pronto sea la derrota del hambre y la pobreza.
Comprendemos el sufrimiento de muchas mujeres ante un embarazo imprevisto. Necesitan un apoyo que sólo personas con corazón pueden prestar… y hay muchas personas así. La defensa de esas mujeres clama a nuestra conciencia y una mirada compasiva nos recuerda que otro ser humano comparte esa tragedia en una posición de mayor debilidad todavía. El avance científico nos brinda hoy datos clave desconocidos en buena parte del siglo XX. Qué coraje social mostramos con esa evidencia desde los ámbitos universitarios, políticos, económicos…
Nos negamos a solucionar la tragedia de un embarazo indeseado con la tragedia superior del aborto. Nos negamos a incorporar las técnicas abortivas a los contenidos de la educación. Nos comprometemos a formar profesionales para curar, investigar y ayudar.
Nuestra ilusión es que la educación y la información lleguen a todas las mujeres. Saber es un derecho.
Nuestra ilusión es que una mujer embarazada nunca se encuentre sola, sino que el padre y el hijo también cuenten. La vida que comienza es asunto de tres.
Nuestra ilusión es que la pugna política y la legislación compitan por la defensa de los más débiles, el hijo y la madre. Una sociedad que protege al débil es fuerte.
Nuestra ilusión es facilitar que padres incapaces de hacerse cargo de un niño encuentren a otros que pueden y lo desean. Una solución para dos problemas.
Nuestra ilusión es que pronto se estudie como histórico el triunfo de una humanidad valiente que superó el aborto como superó la esclavitud. El orgullo de ser humano.
Nuestra ilusión es que los hombres y las mujeres tomemos decisiones hoy que nuestros hijos aplaudan mañana. Podemos transmitir más de lo que heredamos.
Nuestra ilusión es que la medicina, la enfermería, la biología, la farmacia y la universidad en general sean aliados por la vida.
La historia juzgará nuestra pasividad cómplice o nuestro compromiso solidario con el débil. No hay mejora sin cambio. Hoy es el día de cambiar en España, en Europa y en el mundo”.

Declaración firmada por:
José Andrés Gómez Cantero, director general de la
Clínica Universidad de Navarra;
María Pilar Civeira, decana de la
Facultad de Medicina;
Iciar Astiasarán, decana de la
Facultad de Farmacia;
Ignacio López Goñi, decano de la
Facultad de Ciencias;
Mercedes Pérez, directora de la
Escuela de Enfermería

Pamplona, 15 de diciembre de 2009

dissabte, 2 de gener de 2010

Missatge del Cardenal Arquebisbe de BarcelonaLa maternitat és sempre una bona notícia perquè està vinculada a una nova vida humana que és l'obra més excelsa de la creació.

Així s'expressa el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en el missatge per a la vida que ha enviat als fidels de la diòcesi.

"És cert que tots els concebuts no nascuts són també 'fruits beneïts' de Déu, ja que Ell els ha atorgat l'existència en el si matern".

Tradicional concert de Cap d'AnyMilions de persones de tot el món van començar el 2010 amb el concert de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena. Dirigit pel francès ‘George Prêtre’, de 85 anys,


El Concert


El concert de música clàssica més mediàtic i excepcional del món és sense cap dubte el Concert de Cap d'Any de l'Orquestra Filharmònica de Viena -prop de 50 milions de telespectadors el vam seguir-, el va dirigir per segona vegada, el director d'orquestra francès ‘Georges Prêtre’ i va ser transmès per televisió a 72 països de tot el món.

Com a novetat, enguany el vestuari del ballet va ser creat pel dissenyador italià ‘Valentino’, que, després de posar fi a la seva llarga carrera a l'alta costura, n'emprèn una de dissenyador de vestits de ballet mantenint-se fidel al seu color predilecte, el vermell.

Per a l'edició d’aquest 2010, l'Orquestra Filharmònica va recórrer a dos ballarins estrella de l'Opera de París, la italiana ‘Eleonora Abbagnato’ i el francès ‘Nicolas Le Riche’, i al coreògraf italià ‘Renato Zanella’.

També per primer cop, el concert va ser difós en alta definició i es va poder seguir en directe per Internet a través d'un dels portals de la televisió estatal austríaca.

Per a ‘Georges Prêtre’, de 85 anys d'edat, es tractava del reconeixement de la seva llarga relació amb Viena i l'Orquestra Filharmònica, que ell va dirigir per primera vegada el 1962. Únic director d'orquestra francès convidat al prestigiós concert, ‘Prêtre’ ja havia tingut un gran èxit en el seu debut, l'1 de gener de 2008.

"Per a mi, és una relació excepcional de confiança que continua i que em permetrà, per segona vegada, transmetre al món sencer", a través de la música, un missatge d'amor i de pau," va declarar el director francès.Marxa Radetzky - Concert de Cap d'Any 2008 (Georges Prêtre)
divendres, 1 de gener de 2010

Benet XVI menja amb els pobresQue ningú es trobi sol, marginat, o abandonat: és l’anunci del Papa Benet XVI, durant la visita que va fer al menjador dels pobres de la Comunitat de Sant Egidi a Roma.

El Papa va seure a taula al costat de dotze comensals, entre els quals, una família gitana de quatre membres; un refugiat polític afganès chií de 34 anys; un vidu de 90 anys; un jove de 25 anys en cadira de rodes des del seu naixement, el qual havia estat abandonat per la seva família.

El Papa durant el dinar va conversar amb ells, es va interessar per llurs coses, i va escoltar històries difícils. Sóc aquí entre vosaltres va explicar Benet XVI, sóc a prop vostre i us estimo.

AL finalitzar la trobada amb més de 150 convidats, el Papa va lliurar regals personalment a tots els nens presents.

Comencem l’any amb la Mare de DéuDesprés d’uns dies fora, avui he fet una sèrie de visites a diferents blocs, i he trobat aquest vídeo. Es tracta d'una nadala francesa. Crec és força bonica, i fa referència a la Mare de Déu de la qual avui celebrem amb goig la festa de la seva Solemnitat.

Les imatges han estat tretes de la pel•lícula “The Nativity Story” . I m'ha semblat una bona manera de començar l'any.