divendres, 17 de juny del 2011

El ‘Cardenal Piacenza’ encoratja dedicar 60 hores d'adoració eucarística per l'aniversari del Papa


El prefecte de la Congregació per al Clergat al Vaticà, Cardenal ‘Mauro Piacenza’, va encoratjar als bisbes del món a promoure 60 hores d'adoració eucarística per la santificació de tots els sacerdots, per les noves vocacions i pel Papa Benet XVI que celebra el 60è aniversari de la seva ordenació sacerdotal el 29 de juny, Solemnitat de Sant Pere i Sant Pau.


El Sant Pare va ser ordenat sacerdot el 29 juny 1951 al costat del seu germà, Mons Georg Ratzinger, a la Catedral de Freising (Alemanya).


Aquesta ocasió, escriu el Cardenal Piacenza, "és particularment propícia per reunir-nos al voltant del Pontífex, per testimoniar-li tota la nostra gratitud, el nostre afecte i la nostra comunió pel servei que ofereix a Déu i a l'Església, i sobretot per aquest" fer resplendir la veritat sobre el món ', a qui el seu alt magisteri contínuament exhorta' ".


En el text signat també pel Secretari de la Congregació per al Clergat, Arquebisbe ‘Celso Morga Iruzubieta’, s'explica que les hores d'adoració eucarística dedicades a aquesta intenció poden ser contínues o poden distribuir-se durant el mes de juny, i ha de comprometre "de manera particular als sacerdots ".


"El cim d'aquest recorregut de pregària podria coincidir amb la Solemnitat del Sacratíssim Cor de Jesús (Jornada de santificació sacerdotal), el proper divendres 1 de juliol", afegeix el Cardenal.

.

Amb aquesta especial iniciativa, prossegueix la carta, "es podria homenatjar al Pontífex amb una extraordinària corona d'oracions i d'unitat sobrenatural, capaç de mostrar el centre real de la nostra vida, de la qual sorgeix tot esforç missioner i pastoral, així com l'autèntic rostre de l'Església i els seus sacerdots ".


Per a aquestes 60 hores d'adoració eucaristia, la Congregació suggereix la meditació de passatges bíblics en què apareix l'Apòstol Sant Pere, el primer Papa, especialment els capítols 20 i 21 de l'Evangeli de Sant Joan on el Senyor li pregunta a Simó si l’estima més que els altres, i el capítol 16 de l'Evangeli de Sant Mateu en el qual Crist li diu "Tu ets Pere i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església".