divendres, 10 de juny del 2011

Els rondinaires i crítics amb l’Església



Últimament a més dels indignats de la ‘Plaça de Catalunya’, la ‘Puerta del Sol’ etc, cada cop se senten més veus maldients, a través dels mitjans de comunicació etc, que manifesten la seva indignació, per exemple, contra la Conferència Episcopal Espanyola a la qual titllen de ‘bunker’, carregant contra el Cardenal de Madrid al que l’assenyalen com l'amic dels rics, banquers, empresaris, i contra altres persones i institucions eclesials aprofitant l’esdeveniment que tindrà lloc a Madrid amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut.

.


Cal posar les coses al seu lloc per deixar clar, que tot el programa de la ‘Jornada Mundial de la Joventut’, ha costat uns diners que cada comunitat ha pagat gustosament de la seva butxaca.
Durant els darrers dies, els enemics descarats de la ‘JMJ’ no han parat de criticar obertament la ‘súper despesa’ econòmica que suposa tot el moviment juvenil de la ‘JMJ’ que amb la presència del Papa acollirà Madrid la tercera setmana d'agost.
Aquests elements crítics, que val a dir, són una minoria, sempre tirant a l'esquerra política i religiosa, els molesta que l'Església pugui aplegar una massa gegantina de joves pels carrers, esglésies, centres de cultura, teatres, escoles i llocs assenyalats de Madrid.
Ells, només, han acumulat a la ‘Plaça de Catalunya’ o a la ‘Puerta del Sol’, una massa de indignats, que s’està desinflant per manca d'una ideologia estable i constructiva. Per això, ja han confessat obertament, els esquerrans que tracten de bressolar als acampats per rendibilitzar i passar a vots alguns d’aquests individus.
L'Església a Espanya fa anys que està preparant la ‘JMJ’. Ara, quan queden ben poques setmanes, s'han presentat els comptes de tot aquest esdeveniment. La col•laboració d'empreses, la iniciativa privada, la cooperació personal o familiar, i les instàncies públiques han creat una forta corporació posant els diners suficients, perquè, a més, tingui un cost zero al contribuent espanyol i s'injecti uns cent milions d'euros per a tot Espanya.
Les empreses patrocinadores, els convenis signats amb determinades indústries, per exemple, la xarxa de restaurants que facilitaran el menjar .... Seran els grans beneficiats d'una facturació que entrarà en els seus comptes de resultats una cop passi la ‘JMJ’.
L'Església no està robant els diners de les arques públiques per a finançar aquest exclusiu moment de la trobada del Papa amb els joves del món, tampoc ha retirat ni cinc del fons de Càritas Espanyola, ni un sol euro, perquè aquests sempre han estat destinats a atendre els més pobres i necessitats de la nostra societat.
Per tant, els crítics que deixen com un drap brut la ‘JMJ’ que apuntin les seves armes de foc cap a altres mires. Pel que fa a l'assumpte monetari han punxat en un os i se'n tindran d'anar amb la cua entre cames. Si més no, els repto que tinguin la valentia de reconèixer que ni l'esquerra ni la dreta a Espanya, mai reuniran els centenars de milers de joves cristians i alegres que veurem a Madrid amb motiu de la ‘JMJ’. I clar, això els fastigueja d’allò més...