dilluns, 13 de juny del 2011

Pentecosta: segueix el procés de conversió de fidels anglicans a l’Església catòlica


Amb motiu de la celebració de la Pentecosta, ahir 12 de juny de 2011, 60 sacerdots anglicans del Regne Unit van ser ordenats sacerdots catòlics i serviran a l’«ordinariat» personal Mare de Déu de Walsingham.


Com ja vam dir a primers d’any, després de l'erecció del primer Ordinariat Personal per acollir els anglicans, els passos cap a la unitat entre Anglicans anglesos i Església Catòlica s'han anat accelerant.
Arran de la declaració dels cinc bisbes anglicans manifestant la seva intenció d’afegir-se a la nova institució de l'Església Catòlica, el passat gener, la diòcesi de Brentwood (Anglaterra) també va anunciar el pas de set sacerdots i de 300 feligresos anglicans a l'Església Catòlica a través de l’Ordinariat Personal creat pel Papa Benet XVI el passat 15 de gener per acollir els conversos de l'anglicanisme. Segons informa el diari anglès ‘Daily Mail’ en la seva edició del 24 de gener de 2011, el ‘Bisbe de Brentwood’, ‘Mons Thomas McMahon’, ja es va entrevistar amb els sacerdots anglicans -un de retirat i sis vicaris parroquials en actiu -, que seran ordenats preveres catòlics . Aquest pas, segons el diari és el més gran que s’ha donat fins al moment, involucra tres parròquies anglicanes d'Essex i tres més a l'est de Londres.
Un altre pas col•lectiu es va produir el passat 1 març de 2011, quan uns 600 fidels i 20 sacerdots anglicans també van donar el pas de la conversió al catolicisme el Dimecres de Cendra d’aquest any, acollint-se a la nova institució creada pel Papa Benet XVI que els permetrà mantenir la seves tradicions i ritus. L’anomena’t Ordinariat rep així al seu primer grup de fidels i rectors, La cerimònia, que es va fer coincidir amb la data litúrgica del començament de la Quaresma -, temps de conversió i penitència –forma part d’aquest procés de conversió a Roma d'altres grups d'anglicans descontents amb la doctrina oficial de la seva església.
Posteriorment a l'abril de 2011, durant la setmana santa, uns mil anglicans han estat rebuts en la plena comunió amb l'Església catòlica. Es tracta d'uns trenta grups -uns seixanta clergues anglicans -, una etapa decisiva en la resposta del Papa a les peticions d'anglicans de tornar a l'Església catòlica en comunitats, prevista per la 'constitució apostòlica Anglicanorum coetibus'. En general, aquests grups anglicans han estat rebuts en l'Església catòlica per algun dels tres antics bisbes, que ara han estat ordenats sacerdots catòlics: monsenyor 'Keith Newton', superior de l’Ordinariat Personal, i els monsenyors 'John Broadhurst', antic bisbe de 'Fulham', i 'Andrew Burnham', antic bisbe de 'Ebbsfleet'. Es poden veure imatges i testimonis dels grups que han entrat en l'Església catòlica a la pàgina i el bloc del ordinariat personal de Nostra Senyora de Walsingham: http://www.ordinariate.org.uk , http://ordinariateportal.wordpress.com