dimarts, 18 de gener del 2011

Educació diferenciada

.
Aquesta setmana s'ha conegut el text de l'avantprojecte de Llei per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació, del que va informar la ministra de Sanitat al Consell de Ministres el passat 7 de gener.

Una manifestació més del totalitarisme educatiu que propugna l'actual Govern Espanyol

A falta d'un estudi complet d'aquesta nova iniciativa legislativa del Govern de Zapatero - implicacions que des del punt de vista de les llibertats fonamentals poden ser molt importants -, és evident quin són els seus objectius més immediats: acabar amb l'educació diferenciada a Espanya com una opció pedagògica més –obviant que la lliure elecció correspon als pares.

I és que l'avantprojecte no només disposa, com titulava ahir a tota plana el diari oficialista El País, "L'escola que només admeti a nens o a nenes no rebrà diners públics *'-qüestió que resulta patent en l'art. 16.2 del text -sinó que a més, d'acord amb l'art. 16.1, 'les administracions educatives garantiran l'absència de qualsevol forma de discriminació per raó dels casos que preveu aquesta Llei, i en tot cas, en els criteris i pràctiques sobre admissió i permanència en l'ús dels serveis educatius, amb independència de la titularitat dels centres que els imparteixen '. Una previsió legal que, cas de ser aprovada, deixaria a tots els centres diferenciats en una situació molt incerta de cara al futur.

Mentre el Govern espanyol fa de l'eliminació de l'educació diferenciada una qüestió ideològica, a diferents països els centres que ofereixen als pares aquesta opció educativa van clarament en augment. Els seus nous defensors asseguren tenir motius purament científics i pedagògics. Els casos de nacions com els EUA, Alemanya, França, Anglaterra, Holanda, Canadà o Austràlia, així ho acrediten.

Llegir també "Llei de 'igualtat de tracte': més enginyeria social?".

Completar la informació sobre educació diferenciada a la web http://www.educaciondiferenciada.com/

‘PROFESIONALES POR LA ÉTICA’