divendres, 14 de gener del 2011

Joan Pau II serà beatificat el primer de maig.

.
Ahir ja s’entreveia, havien començat els moviments, discrets, en un primer moment, però tot feia presagiar que la noticia estava al caure. Per això, sense més esperar, ahir vaig publicar el que tots esperàvem.

Avui el ‘pare Lombardi’ ens ha donat bona nova: Joan Pau II será beatificat a Roma per Benet XVI el proper 1 de maig de 2011.

Aquest matí l'agència Rome Reports a "What's News" també donava la noticia.


.
En una nota informativa de la Congregació per les Causes dels Sants s'afirma que:

"Avui, 14 de gener, durant l'audiència concedida al cardenal ‘Angelo Amato’, prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, el Papa ha autoritzat a aquest dicasteri a promulgar el Decret sobre el miracle atribuït a la intercessió del Venerable Servent de Déu Joan Pau II" (Karol Wojtyla).
.
Aquest acte posa fi al procés que precedeix el ritu de beatificació.

A més del que cadascun li dicti la seva devoció, és clar que 1) les notícies volen en els blocs i xarxes socials, 2) serà sens dubte una de les cerimònies més multitudinàries de la història; 3) qui vulgui venir, imagino que ha d'aconseguir bitllet i allotjament el més aviat possible.

Actualització: 'Vatican Information Service’ ha publicat la següent nota informativa:

Benet XVI presidirà el proper 1 de maig, al Vaticà, II Diumenge de Pasqua de la Divina Misericòrdia, el ritu de beatificació de Joan Pau II.

Dades quantitatives sobre Joan Pau II


.
"Com se sap, la causa, per dispensa pontifícia, va començar abans que transcorreguessin els cinc anys des de la mort del Servent de Déu, exigits per la normativa vigent. Aquesta mesura va ser sol•licitada per l’enorme fama de santedat de la qual va gaudir Joan Pau II en la seva vida, en la mort i després de la mort. A part d'això, es van observar en la seva totalitat les disposicions canòniques comunes sobre les causes de beatificació i canonització.

Finalment, només recordar que Joan Pau II va ser un vendaval de l'esperit de Déu que va canviar el món. Aquella veu d'actor consumat, els seus gestos, la seva normalitat, esportista, enamorat de la Mare de Déu, Totus Tuus!

Sabia el que eren els nazis i els comunistes, i els seus amics jueus polonesos. Ens va explicar que era l'amor de Déu per a nosaltres, la divina misericòrdia, la capacitat del bé davant el mal, l'amor entre un home i una dona, el valor de la vida, coneixia el món del treball i no era capellà obrer. Es va prendre seriosament l'aplicació del Concili Vaticà II; codi de Dret canònic i catecisme de l'Església catòlica.

Les vegades que he pogut estar a prop d’ell vaig cridar tant com vaig poder, fins quedar ronc a Roma, a Montserrat, a l’estadi del Barça…, Joan Pau II et vol tot el món, però no tothom l'estimava.

El seu atemptat i salvació prodigiosa per la Verge de Fàtima. Crec ha estat la persona en la història més vista del món.

No tingueu por de Crist!!! Les seves malalties, les seves xacres, l'atleta de Déu invàlid i tollit, irreconeixible, espremut com una llimona.

L’hem vist riure i cantar. Serà Joan Pau II, el Gran?.

.