dijous, 13 de gener del 2011

El dolor dels coptes

.
L'església copta estava plena a vessar. Es troba localitzada a la novena estació, de la ‘Via Dolorosa’, al vell mig de la ciutat vella, i entre els fidels presents hi havia el nunci apostòlic, ‘Mons. Antonio Franco’ i el Patriarca llatí emèrit, ‘Michel Sabbah’. Van arribar diversos missatges de solidaritat, fins i tot, de representants de diverses confessions cristianes.

Els 21 cristians assassinats a la ciutat egípcia d'Alexandria en les primeres hores de Cap d'Any van ser recordats així el dimarts a la tarda a Jerusalem, al costat dels seus amics reunits per a la pregària i el suport. El Papa Benet XVI va definir l'atac bomba com "un gest vil", i el president egipci ‘Hosni Mubarak’ va parlar de "terrorisme que no coneix ni pàtria ni religió".

A poques setmanes de la massacre dels cristians a l'Iraq, l’ultratge d'Alexandria ha preocupat els cristians del proper i Orient Mitjà i sembla ser part - segons el Pontífex - d'un moviment anticristià. Però aquests fets debiliten o reforcen la fe dels cristians al Pròxim Orient? Per ‘Mons. Anba Abraham’, arquebisbe copte ortodox de Jerusalem, no hi ha dubtes.

"Aquests esdeveniments, més que debilitar, reforcen la fe dels cristians . Potser alguns cristians emigren, però al final tornen amb la seva fe reforçada, i amb amor consolidat per a la seva pàtria. Molts d'aquests esdeveniments van ocórrer durant segles passats, però els cristians encara són aquí. Possiblement en succeiran més, però romandrem ferms perquè tenim la promesa de Crist. Encara que Crist va dir que havíem hagut de patir, també va dir que havia vençut el món, i va prometre que estaria sempre amb nosaltres. Ell no ens deixarà mai. Nosaltres som el seu petit ramat. Com podria deixar-nos? "

"Vull dir al poble d'Egipte: que no tinguin por. No aconseguiran destruir el nostre esperit ".