dijous, 20 de gener del 2011

‘There be Dragons’ s’estrenarà el proper 25 de març

.
Ja n’he parlat en altres ocasions de la pel•lícula "There be Dragons"

Aquesta vegada, però, és només per informar de la data prevista per a la seva estrena (el 25 de març) i per posar-vos el tràiler en espanyol:



Un periodista és enviat a Roma a cobrir la notícia de la canonització de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer (fundador de l'Opus Dei) i, al repassar la seva biografia, descobreix que va ser un gran amic del seu pare, ara a punt de morir, i amb el qual sempre s'ha portat fatal. La investigació del periodista, el retrobament amb el seu pare, els intensos ‘flash-backs’ que rememoren la història als durs enfrontaments durant la guerra civil espanyola ...
.
Tot això proporciona aquesta gran pel•lícula, que s'estrenarà a Espanya el 25 de març, un aire èpic que es veu enriquit per una delicada història d'amor. Sant Josepmaria és, per tant, un personatge secundari, però decisiu en el context que narra la pel•lícula i en el plantejament del tema de fons: l'amor i el perdó. "There be Dragons" o "Trobaràs dragons"

Una història sobre la traïció, sobre l'horror, sobre l'amor, sobre la subsistència, sobre la intolerància ... Però, perquè ens entenguem millor: aquesta és, sobretot, una pel•lícula sobre Josepmaria Escrivà de Balaguer, Sant Josepmaria, fundador de l'Opus Dei.
.
I ja se sap, respecte a sant Josepmaria, hi ha dues perspectives: als que els agrada, els agrada molt, i als que no els agrada, no els agrada gens. Però ‘Joffé’ intenta evitar bàndols: "M’havia colpit l'afirmació de Josepmaria: a Déu se’l troba en 'la vida ordinària', i aquesta vida ordinària, si s'escau, ha estat la Guerra Civil espanyola", digué ‘Joffé’. "Em vaig preguntar: com és possible trobar quelcom diví en una guerra? Però la mateixa pregunta pot fer-se en tots els desafiaments fonamentals de la vida, i sobre la manera com els afrontem: com responem a l'odi i al refús, o al desig de venjança i justícia. Tots aquests dilemes augmenten en temps de guerra.

Aquests dilemes són, d'alguna manera, els 'dragons' de la pel•lícula, moments d'inflexió en les nostres vides en què afrontem opcions decisives. Opcions que afectaran al nostre futur. 'There be dragons' parla de les diferents opcions que assumeix la gent en aquests moments d'inflexió (diguem-ne temptacions, si voleu) i del difícil que és (i necessari) fugir dels cicles d'odi, ressentiment i violència ".

‘Charlie Cox’, ‘Rodrigo Santoro’, ‘Wes Bentley’, ‘Dougray Scott’, ‘Olga Kurylenko’ són els actors que acompanyen ‘Joffé’ en l'aventura.
.
Tanmateix, ‘Joffé’ és conegut per 'La missió', pel•lícula que abordava el pas dels jesuïtes per Amèrica, amb les seves llums i les seves ombres. Doncs això, hi haurà llums i ombres, hi haurà dragons.


.
Tant de bo! aquesta pel·lícula triomfi, perquè així, molta gent coneixerà millor aquest sant del nostre temps!
.