divendres, 5 d’octubre del 2012

Benet XVI recorda a Loreto als joves i famílies que pateixen per la crisi


Fa exactament 50 anys Joan XXIII va protagonitzar un viatge històric amb tren des de la Ciutat del Vaticà fins Loreto pocs dies abans d'inaugurar el Concili Vaticà II per posar sota la protecció de la Mare de Déu aquest important esdeveniment.

Benet XVI ho ha imitat i ha acudit a aquest Santuari per pregar per l'Any de la Fe i pel Sínode sobre la nova evangelització.

El Sant Pare es va aturar abans de la Missa a la santa casa de Natzaret, el lloc on va viure la Mare de Déu i on va rebre la visita de l'arcàngel Gabriel.

Durant l'homilia a la plaça del Santuari de Loreto va assegurar que l'home d'avui necessita a Déu per trobar solucions als seus molts problemes sense perdre l'esperança.

"Sense Déu, l'home acaba per fer prevaler el seu propi egoisme sobre la solidaritat i l'amor, les coses materials sobre els valors, el tenir sobre l'ésser. Cal tornar a Déu perquè l'home torni a ser home ".

A més de pregar pels propers esdeveniments que viurà l'Església catòlica, Benet XVI va confiar també a la Mare de Déu als joves i les famílies de tot el món que es troben en dificultats en aquest període de crisi.

"Voldria encomanar a la Santíssima Mare de Déu totes les dificultats que viu el nostre món en recerca de serenitat i de pau, els problemes de tantes famílies que miren al futur amb preocupació, els desitjos dels joves que s'obren a la vida, els patiments de qui espera gestos i decisions de solidaritat i amor ".