divendres, 12 d’octubre del 2012

Patriarca ortodox de Constantinoble reconeix davant el Papa la capacitat d'unir del Concili Vaticà II


Després de la Missa d'inauguració de l'Any de la Fe Bartomeu I, Patriarca de Constantinoble, va reconèixer la importància que ha tingut el Concili Vaticà II en el camí cap a la unitat dels cristians.

"
Hem apreciat l'esforç gradual per alliberar-se de les rígides limitacions acadèmiques, l'obertura del diàleg ecumènic, que ha conduit a les recíproques abrogacions de les excomunions de l'any 1054, a l’intercanviï de felicitacions, la restitució de relíquies, l’iniciï de diàlegs importants i les visites recíproques a les nostres respectives seus ".

El Patriarca ecumènic ortodox, que representa a 300 milions de cristians, va recordar davant del Papa que és important seguir treballant per aconseguir la unitat aprofundint en els ensenyaments del Concili. Bartomeu I considera que l'Any de la Fe i l'aniversari del Concili Vaticà II són una bona ocasió per seguir acostant-se els uns als altres.

"Per tant, la porta ha de romandre oberta a una més profunda acollida, un major esforç pastoral i a una interpretació eclesial del Concili Vaticà II sempre més profunda".