dijous, 11 d’octubre del 2012

El Sant Pare inaugura l'Any de la Fe i convida a redescobrir el Concili Vaticà II


 
Per donar renovat impuls a la missió de tota l'Església de conduir els homes fora del desert -en què sovint es troben- cap al lloc de la vida, l'amistat amb Crist que ens dóna la seva vida en plenitud, vull anunciar (...) que he decidit convocar un «Any de la fe» que il·lustraré amb una carta apostòlica especial. Aquest «Any de la fe» començarà l'11 d'octubre de 2012, en el 50è aniversari de l'obertura del concili Vaticà II, i acabarà el 24 de novembre de 2013, solemnitat de Crist Rei de l'Univers. Serà un moment de gràcia i de compromís per una conversió a Déu cada vegada més plena, per reforçar la nostra fe en ell i per anunciar amb alegria a l'home del nostre temps. "

Amb aquestes paraules el Papa Benet XVI va anunciar la convocatòria del «Any de la fe» que avui comença. Una invitació a una autèntica i renovada conversió al Senyor, únic Salvador del món.



Avui dia de la inauguració de l'Any de la Fe, Benet XVI, durant la celebració de la Missa, ha recordat el context històric en què es va convocar el Concili Vaticà II fa 50 per Joan XXIII. I ha insistit que aquest Any de la Fe no és només commemorar una efemèride sinó una necessitat. També ha convidat a conèixer millor els documents del Concili per poder anar a les arrels de la fe i que la Nova Evangelització no sigui només un ideal sinó que es recolzi en una base sòlida.