dilluns, 15 d’octubre del 2012

El matrimoni Gala – Dalí


La genialitat de Salvador Dalí mundialment coneguda, no pot separar-se de la seva estimada esposa Gala, anomenada en l'entorn artístic "musa". Dalí la va immortalitzar en nombrosos quadres, fotografies, dibuixos, pel·lícules, etc. Amb ella va contreure, primer, matrimoni civil. Transcorreguts 24 anys, van contreure matrimoni religiós, catòlic, el dia 8 d'agost de 1958 en el Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, situat al municipi de Sant Martí Vell a 15 km. de Girona.
La celebració de les noces es va fer al lloc on més els agradava viure, Port Lligat, un petit nucli de població pertanyent al municipi de Cadaqués, lloc on es van fer la foto de família.

Per això no cal escandalitzar-se si les parelles trien casar-se per la via civil, és probable que el que tinguem de fer nosaltres és resar molt pels cònjuges per poder arrancar de Déu un miracle, que és el do de la fe, i consegüentment el matrimoni davant Déu, a l'església i per l'Església. I no serà fàcil, ja que haurem de resar perseverant, sense desistir en l'intent, encara que ens costin 24 anys d'espera, ja que Déu en sap més.
 
Del bloc d'una amiga de la meva dona