dilluns, 12 de juliol del 2010

Campions!

.


‘Vicente del Bosque’ és un home feliç. Des de la banqueta va veure els seus pupils conquerir la Copa del Món per a Espanya per primera vegada després d'una complicadíssima final contra Holanda. "No és tractava només de guanyar. Això té principis i valors molt importants per a Espanya".

"Ha estat un partit molt difícil però tenim uns 'jugadors fantàstics que han sabut refer-se dels problemes. Ells han tingut alguna ocasió, però nosaltres n'hem tinguts tres de molt clares. Això ho devem a aquest gran grup de jugadors", va afirmar el seleccionador.

‘Del Bosque’ va destacar que durant tota la concentració mundialista el grup va treballar "sense cap problema" ja que es tracta d'una plantilla "impressionant". A més, va reconèixer que els jugadors espanyols "han sabut transmetre uns valors per els quals la victòria és més important".

El seleccionador espanyol no va oblidar "felicitar" a Holanda perquè van fer "un bon partit i els ha ho van posar molt difícil" els "va emmanillar" i els ho van complicar "moltíssim". A més, va reconèixer que si no van jugar millor va "ser per mèrit del rival", però va recalcar: "sabiem que no podrien aguantar amb aquell ritme els 90 minuts del partit".

"Fins l'ocasió que va fallar ‘Robben’, ells havien tingut algunes opcions. Però a partir d’aquí, la situació va canviar i només van buscar el contraatac. És possible que l'entrada d'en ‘Cesc’ vagi canviar el rumb del partit. A partir d’aquell moment, vam dominar i varem tenir diverses ocasions, de ‘Villa’, ‘Ramos’ i del propi ‘Cesc Fàbregas’, i hem merescut marcar", va afegir.

'Això és meravellós’

Sobre el partit, va destacar que de primer van començar "bé" però després, "ells arrancaven des de lluny" i els van fer patir una mica "sense la pilota". "Després Casillas va fer una gran parada, A partir d’aquí nosaltres varem ser superiors", afegí. El de Salamanca va matisar que calia fer els canvis "amb tacte" i va ressaltar que l'important era "no treure gent del darrere perquè ells tenien molta alçària".

"Fer sortir ‘Navas’ i ‘Cesc’ no va ser mala cosa, ben el contrari, varem tenir més profunditat i més control de la pilota que era el que necessitàvem. Agraïm a Espanya com s'han portat amb nosaltres. Això és meravellós , és un dia molt feliç per a tots els espanyols", va declarar.

El tècnic va afegir que l'equip "va agafar impuls el juny del 2008", van recollir "l'herència" i van intentar "conservar-la i no esborrar-la". Així mateix va confessar que "la línia estava marcada" des del Campionat d'Europa, i a partir d'aquí va donar entrada a nous jugadors.

"Aquesta final Espanya-Holanda prestigia el futbol de qualitat, d'atac i ofensiu. Com a contrapunt, és inevitable el 'pressing' dels equips. Avui mateix, Holanda ha jugat així. El futbol segueix endavant, i aquest Mundial de Sud-àfrica, ha estat un èxit del Continent, aquesta final ha premiat el futbol".

Cfr. http://www.elmundo.es/)
.