dilluns, 19 de juliol del 2010

Si vols viure, no deixis de parpellejar

.
El britànic ‘Richard Rudd’, de 43 anys, va aconseguir evitar que li practiquessin l'eutanàsia parpellejant ansiosament després que la seva família i els metges decidissin desconnectar la ventilació assistida.

Richard va patir un accident de moto fa cosa d’un any, i des de llavors es trobava -segons li van diagnosticar els metges - amb coma. Abans de l'accident, havia manifestat a la seva família que preferia morir a ser dependent. Per aquesta raó, no van dubtar de recórrer a l'eutanàsia.

Tanmateix, en el moment d'anar a desconnectar-lo, tots van poder veure que ‘Richard’ parpellejava, per la qual cosa van començar a comunicar-se amb ell. Li van dir que si movia els ulls cap a la dreta significava "No", i si els movia a l'esquerra, era un "Sí". Li van preguntar tres vegades si volia continuar vivint: en les tres ocasions ‘Richard’ va respondre clarament que sí.

Quantes persones parlen frívolament sobre aquest tema i, arribat el moment, no desitgen que se’ls mati, sinó que se'ls ajudi a viure, encara que sigui en condicions de dependència total, com és el cas d'aquest britànic, la memòria del qual, malgrat tot, està intacta.

Quants hauran vist com són desconnectats per algun metge que decideix: 'fins aquí hem arribat'! Ja ho saps, si vols viure, no deixis de parpellejar.


He trobat un article interessant en un bloc que també en fa referència: ‘Los ojos de un condenado’. Per llegir aquest article: clic aquí