dimecres, 7 de juliol del 2010

Carta del Prelat (juliol de 2010)

.
Fer del treball una pregària a Déu: aquest és el missatge principal que la formació que ofereix l'Opus Dei recorda a tants cristians.

Recorda el Prelat a la seva carta la data recent, del passat 26 de juny, en que Déu va cridar al nostre Pare [Sant Josepmaria] a gaudir per sempre de la seva presència al Cel i com els anteriors aniversaris, innombrables persones que han acudit a les Misses en el seu honor i
arreu del món s'ha aixecat fins al Senyor una intensa acció de gràcies per haver concedit al món i a l'Església un pastor com el nostre sant Fundador, que és model de conducta cristiana i valuós intercessor en totes les nostres necessitats espirituals i materials.

Una ocasió, afirma, per considerar a fons el missatge que Sant Josepmaria, per voluntat divina, va difondre entre les dones i els homes: que, amb l'ajuda de la gràcia, podem i hem d'assolir la santedat -és a dir, la perfecció de la caritat, la unió plena amb Déu - a través de la realització fidel i acabada del treball professional enmig de les circumstàncies ordinàries de la vida, i convida a aprofundir en el que constitueix el nucli d'aquest ensenyament: la necessitat d'esforçar-se per convertir el treball -qualsevol treball, manual o intel•lectual - en verdadera oració.

Recorda com Joan Pau II, a la carta apostòlica, convidant la santedat, que va escriure al començament del nou mil•lenni, s'expressava d'aquesta manera: «Aquest ideal de perfecció no ha de ser malentès, com si impliqués una espècie de vida extraordinària, practicable només per alguns "genis" de la santedat. Els camins de la santedat són múltiples i adequats a la vocació de cadascun (...). És el moment de proposar de nou a tots amb convicció aquest "alt grau" de la vida cristiana ordinària. La vida de la comunitat eclesial i de les famílies cristianes ha d'anar en aquesta direcció »

Sant Josepmaria va reiterar constantment aquesta doctrina, afirmant que la contemplació no és cosa de privilegiats i afirma
que la pietat autèntica impulsa a referir tot al Senyor: el treball i el descans, les alegries i les penes, els èxits i els fracassos, el son i la vigília. Com escrivia D. Álvaro el 1984, «entre les ocupacions temporals i la vida espiritual, entre el treball i l'oració no pot haver-hi només un "armistici", més o menys aconseguit; ha d'existir una unió plena, una fusió que no deixa residus. El treball alimenta l'oració i l'oració amara de si el treball ».

Comentant el seu pròxim viatge a l'Equador, el Perú i el Brasil, per estar amb les meves filles i amb els meus fills, i encoratjar la seva tasca apostòlica, demana a tots que, com sempre, m'acompanyeu en aquest viatge amb la vostra oració, amb l'oferiment del vostre treball (...).

Per concloure la seva carta, Mons. Echevarría recorda que aquest mes es compleix el 75è aniversari de quan l'estimat D. Álvaro va respondre al Senyor: ‘aquí estoy!’ A la seva intercessió confio la vostra fidelitat i la meva, perquè sigui diàriament sencera, i perquè em sostingueu en les meves intencions.

Text complet en castellà: clic aquí

Text complet en català: clic aquí


.