diumenge, 18 de juliol del 2010

La política no és la que ha de decidir que és just


L'arquebisbe de Saragossa, Mons. ‘Manuel Ureña’, va defensar aquesta setmana la necessitat de parlar de l'avortament, no només des de l'àmbit de la política, sinó "de tota la societat" perquè aquesta és una qüestió més àmplia que un debat polític.


Per aquest motiu, tots els bisbes que hi ha al capdavant de les diòcesis aragoneses han subscrit una Carta Pastoral, amb data del passat divendres, sobre la nova llei de l'avortament -la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs -, per "fer sentir la veu de l'Església i els cristians", que "tenim dret a opinar i manifestar la nostra manera de pensar en una societat democràtica" i que està dirigida a "tots els qui vulguin sentir aquesta veu".

El prelat va explicar en roda de premsa que el text és un "cant a la vida" i se sustenta en l'"ecologia humana" per "cridar i proclamar la intangibilitat de la vida humana, de l'ésser humà" i el fet que l'home és un ésser "intel•ligent i lliure", un "fi en si mateix" que fa que la vida humana sigui "intocable".

L'avortament és un problema, va assenyalar, que no afecta només a Espanya, sinó a tot el món, i va opinar que és precís "escoltar la ciència", que diu: des que s'uneixen el gàmeta femení i masculí (òvul i espermatozoide) "no hi ha un salt qualitatiu" i per tant hi ha vida humana des del primer moment de la fecundació, per tant, no pot tractar-se com si fos una cosa, va comentar.

Sobre això, va recalcar que no "es pot incidir en ella", és "intocable" i "ningú no té dret sobre la vida", sinó que cal respectar-la, finalment va advertir, "canviar l'ésser de les coses és molt perillós" i va subratllar que tant el subjecte individual com el col•lectiu, tant la monarquia absoluta com la democràcia o un Parlament, " poden equivocar-se".


ANÁLISIS DIGITAL
LLEGIR-NE MÉS
.