dijous, 1 de juliol del 2010

Gaudí i el Rosari

.


Gaudí era un gran devot de la Mare de Déu i resava diàriament el Rosari, devoció que va traspassar la intimitat de l'oració personal per quedar reflectida a les seves obres. Conta Joan Matamala, fill de l'escultor que va acompanyar a Gaudí bona part de la seva vida, que ambdós resaven diàriament el Rosari durant els anys que van conviure al Parc Güell.

A la Façana del Naixement de la Sagrada Família, -l'única que va acabar Gaudí -, es poden trobar, envoltant les escenes, les desenes del Rosari. També el claustre del temple s'inicia amb la porta del Rosari, en la que es troba una representació de la Verge amb Sant Domènec i Santa Caterina.

Al mur contigu es representa la mort dels justos precedida per les paraules ‘Ave Maria', així com les temptacions que es poden superar resant el Rosari.

Emilia Capdevila, veïna de la neboda de Gaudí a Reus, recordava quan va ser a Barcelona quan «un diumenge la meva mare i jo vam anar a visitar el Temple i vam veure Gaudí a la cripta de genolls resant el Rosari, però no el vam voler molestar i ens en vam anar».

Alfa y Omega
Llegir-ne més: Clic Aquí