dissabte, 21 de novembre del 2009

Amor a la Verge

Celebrem una de les festes de la nostra Mare que no té el seu origen en l'Evangeli, sinó en una antiga tradició, segons la qual, la Santíssima Verge -plena de Gràcia des de la seva concepció- va fer una dedicació de sí mateixa a Déu a impulsos de l'Esperit Sant.

Celebrem avui, per tant, el lliurament de la Verge als plans divins que va acabar manifestant-se en aquell, vet aquí l'esclava del Senyor, faci’s en mi segons la teva paraula: la seva resposta a les paraules de Gabriel, que li anunciava el que Déu esperava d'Ella. Mereix la Verge que la felicitem per la seva disponibilitat confiada a Déu, que va ser l'origen de tantes riqueses divines, per a Ella i -per Ella- per a tots els homes.

Contemplant la Verge en aquesta festa ens anem preparant per a la gran solemnitat del pròxim dia 8 de desembre, la Immaculada Concepció, que en bastants llocs se celebra amb una Novena, per honrar més encara a la Mare de Déu i disposar-nos pel seu exemple a ser millors cristians.
Demanem a Mare de Déu que sapiguem viure més atents als requeriments divins; que en aquesta festa en la qual ens alegrem pel seu complet lliurament als plans de Déu, vulguem també nosaltres estimar-lo complint la seva voluntat, fermament convençuts que desitja per a cadascú sempre el millor.