divendres, 20 de novembre del 2009

Reportatge Vaticà: La ‘Capella Sixtina’


Cada any milions de persones visiten la ‘Capella Sixtina’ per veure les increïbles pintures de Miquel Àngel. Però la Capella no és només una part dels Museus Vaticans, sinó una Capella activa. En el Reportatge Vaticà d'aquesta setmana veurem com la ‘Capella Sixtina’ ha unificat el sorprenent art amb la fe, l'oració i la celebració.

Aquesta setmana els Museus Vaticans van rebre el llançament de "La Paraula pintada", un llibre que il-lustra com la Bíblia pren vida a través dels frescs de les parets i els sostres de la ‘Capella Sixtina’. De fet, els punts àlgids bíblics els trobem allà: des de la creació del món, incloent la vida que rep Adam de la mà de Déu, fins el judici final, quan el Diví s'enalteix per glorificar Crist i el maleït es llança al món de les tenebres.

La Capella una vegada més serà el centre de l'atenció aquest cap de setmana quan el Papa rebi pintors, escultors, arquitectes, músics, actors, ballarins i escriptors. La peculiar reunió serà una nova ocasió perquè l'Església mostri com la fe i l'art poden unir-se amb meravellosos resultats.