dilluns, 23 de novembre del 2009

Benet XVI va demanar als artistes que transmetin esperança

Feia anys que els artistes no eren rebuts com a tals al Vaticà, però el passat dissabte dia 21, el Papa va reunir artistes de renom de tot el món a la Capella Sixtina i els va dir; "Sou guardians de la bellesa" quan les vostres creacions són realment belles, omplen d'esperança i ajuden a viure.
A la Capella Sixtina, Benet XVI va recordar als més de 250 artistes que, l’«hipòcrita», oposat a la bellesa, «massa sovint» se’n fa propaganda i aviva l’ànsia de poder sota expressions de «obscenitat, transgressió o provocació».
Sou guardians de la bellesa i teniu, gràcies al vostre talent, la possibilitat de parlar al cor de la humanitat, de tocar la sensibilitat individual i col·lectiva, de suscitar somnis i esperances, d'ampliar els horitzons de la consciència i la tenacitat humana.
El Papa va assenyalar - com destaca ‘Romereports’ -que davant d'un món marcat per la desesperació, només la bellesa pot tornar l'entusiasme a les persones. I quan la bellesa no és superficial, ajuda a trobar la felicitat.
Finalment els va encoratjar amb aquestes paraules: “Sigueu, a través del vostre art, anunciadors i testimoni d'esperança per a la humanitat”




En la trobada van participar-hi artistes, entre d’altres, l'arquitecte Santiago Calatrava i l'escultor Venancio Blanco, ambdós espanyols,

Benet XVI va dir que no és casual que aquesta es produís precisament a la Capella Sixtina, un lloc "preciós" en el qual el geni renaixentista ‘Miquel Àngel Buonarotti’ va deixar "una de les creacions més extraordinàries de tota la història de l'art".

Podeu llegir el discurs complet fent clic aquí