diumenge, 29 de novembre del 2009

Entrega de la Butlla ‘Ut Sit’


Ahir, vaig fer junt amb una colla més, el segon tram del camí des de Pallerols de Rialb a Andorra.

Aquest segon tram va finalitzar al barranc de la Ribalera on es va celebrar una Missa per commemorar l'última que va celebrar sant Josepmaria en el nostre país, abans d'arribar a Andorra el 2 de desembre de 1937.

Aquesta setmana publicaré un reportatge d’aquest tram del camí.

Últimament me n’adono que sóc curt de feina, entre els preparatius de l’excursió la vigília, i passar-me ahir tot el dia fora, no em va permetre posar res en el bloc, per això ho faig avui, per recordar dos aniversaris prou importants, al menys per mi: l’erecció de la Prelatura de l'Opus Dei, i la Missa a la Ribalera.
.
El 28 de novembre de 1982 Joan Pau II va erigir l'Opus Dei en prelatura personal mitjançant la Constitució Apostòlica "Ut sit". En el següent vídeo es recorda el lliurament de la Butlla en la Basílica de sant Eugeni a Roma, el 19 de març de 1983 a Mons. Àlvaro del Portillo.

En aquest vídeo, el primer Prelat D. Àlvaro del Portillo explica en públic, com en tantes altres ocasions, aspectes d'aquesta nova configuració jurídica, desitjada durant anys pel Fundador de l'Opus Dei, sant Josepmaria Escrivà de Balaguer