dimarts, 10 de novembre del 2009

Visca els nuvis!


I, com la frase indica, les parelles actuals no passen d’aquí. A Europa s'està vivint un descens generalitzat del nombre de matrimonis. Anualment el vull es pronuncia 570 mil vegades menys que fa 17 anys, malgrat l'augment poblacional en més de 25 milions de persones en aquest període.

Aquesta disminució en el nombre de matrimonis s'ha vist esmorteït per un increment sense precedents de la immigració a cada país, i com a conseqüència d'això, per l'augment dels matrimonis mixtes també anomenats internacionals, que s'han quadruplicat en els últims 10 anys.

La família continua sent una assignatura pendent a tot Europa. Segons informa l'Institut de Política Familiar, urgeix un Pacte Europeu per a la Família que reconegui i impulsi els drets de la família en tots els àmbits, recolzant, protegint i promocionant de manera efectiva la família i els seus components i removent els obstacles que ho impedeixen.
Alemanya, el Regne Unit, França, Itàlia, Polònia i Espanya són els països de la UE amb major nombre de matrimonis, representant el 67% dels matrimonis realitzats a tota la UE.