dijous, 1 d’octubre del 2009

70 anys de la publicació de Camí


Camí, fruit de la tasca sacerdotal que sant Josepmaria Escrivà havia iniciat el 1925, apareix per primera vegada el 1934 (a Conca) amb el títol de ‘Consideraciones Espirituales’.

En l'edició següent -realitzada a València el 1939-, el llibre, notablement ampliat, rep ja el seu títol definitiu.

Des d’aleshores s'ha difós amb un ritme sostingut i progressiu. Actualment, s'han publicat prop de 4.600.000 exemplars en 46 idiomes.

Camí té un estil directe, de diàleg serè, en el qual el lector es troba enfront de les exigències divines en un ambient de confiança i amistat.

Quan es va publicar a Itàlia, L'Osservatore Romano va comentar: "Mons. Escrivà de Balaguer ha escrit més que una obra mestra, ha escrit inspirant-se directament en el cor, i al cor arriben directament, un a un, els paràgrafs que formen Camí."

«Llegeix a poc a poc aquests consells. Medita pausadament aquestes consideracions. Són coses que et dic a cau d’orella, en confidència d'amic, de germà, de pare. I aquestes confidències les escolta Déu».

Amb aquestes paraules comença Camí, el més conegut i popular dels llibres de sant Josepmaria Escrivà, Fundador de l'Opus Dei.



Podeu llegir aquest llibre a : (http://www.escrivaobras.org/).