diumenge, 4 d’octubre del 2009

Balanç de l’últim del viatge del Sant Pare a la República Txeca


"La República Txeca, un país petit que reflecteix molt bé els desafiaments que s’està enfrontant l'Església a Europa"

'Carol Glatz', i 'John Thavis', corresponsal i cap respectivament de 'Catholic News Service' a Roma comenten el recent viatge de Benet XVI a la República Txeca, que va coincidir amb el vintè aniversari de l'alliberament del país del comunisme.
En una de les entrevistes li van preguntar al Papa què pensava del futur de l'Església en un país on el 60% de la població professa no tenir una creença religiosa i on els catòlics són una minoria.
En lloc de lamentar aquestes xifres, el Papa va dir que sovint ha estat la "minoria creativa" la que determina el futur, i va convidar la minoria catòlica a fer el mateix, i els va animar a pensar per ella mateixa com activar un cos creatiu que pugui mantenir els valors cristians vius i convertir-los en rellevants per a la societat.
Va lloar la pacífica caiguda del règim comunista l’any 1989, però va advertir que cap societat, sense importar la democràcia que tingui, pot mantenir un sentit saludable de llibertat sense la guia de la veritat que es troba en Déu.
Aquest va ser el setè viatge del Papa a un país europeu i va assegurar que no serà l’últim.
Els tres pròxims viatges a Europa en el 2010 seran: Malta, Gran Bretanya i el santuari marià de Fàtima a Portugal.