dimarts, 6 d’octubre del 2009

Quants records...!


Aniversari de la canonització de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer

El 6 d'octubre de 2002, Joan Pau II va canonitzar el Fundador de l'Opus Dei a la plaça de sant Pere, davant més de 300.000 persones arribades de tot el món.

Quan sant Josepmaria va arribar per primera vegada a Roma, la vesprada del 23 de juny de 1946, es va instal·lar en un exigu àtic d'un edifici situat a la plaça de ‘Città Leonina’, a pocs metres de la basílica de Sant Pere.

Ja de nit, va sortir fora la galeria exterior de l'habitatge, una petita terrassa coberta enfront del Palau Apostòlic, residència del Papa. Des d’allà, es veien les finestres de l'apartament pontifici. Emocionat, va començar a resar pel Sant Pare, que llavors era Pius XII.

El 6 d'octubre de 2002, des de trenc d'alba, resava pel Papa i per l'Església una multitud atapeïda que ocupava la Plaça de Sant Pere, la ‘Via della Conciliazione’, i diverses places i carrers adjacents.

Les autoritats van estimar que els assistents a la canonització van ésser entre 450.000 i 500.000 persones. Per a molts, era el seu primer viatge a Roma; per a alguns, probablement l'únic...

Quin record...!

Encara ressonen als meus oïdes aquells tres Amen un cop finalitzada la formula de Canonització que havia pronunciat Joan Pau II, en què varem respondre la multitud present a l’acte, com una sola veu, plens d’entusiasme entremig d’una immensa emoció i seguit de forts aplaudiments.

Gràcies Senyor, moltes gràcies!