dissabte, 24 d’octubre del 2009

Sínode



A primers d’Octubre vaig informar amb l’entrada – Un rosari Africà-, del començament del Sínode dels Bisbes d’aquell Continent. Ara quan ja està arribant a la seva fi, faig un resum com a cloenda.

Reportatge Vaticà de la CNS

‘John Thavis’: El Sínode dels Bisbes per a l'Àfrica està arribant a la seva fi - i com s'esperava- ha estat un fòrum on han aflorat moltes idees.



L'educació catòlica a l'Àfrica

Junt amb l'anunci de l'Evangeli, l'Església promou des de sempre l'educació integral de les persones a través de les escoles catòliques. En els últims 20 anys s'han multiplicat el nombre d'universitats catòliques al continent Africà. L'Església Catòlica, junt amb altres institucions privades, ofereix reptes als governs per millorar el nivell de l'educació. El bisbe nigerià ‘Gabriel Leke Abegunrin’, està convençut de la contribució de l'educació per aconseguir la pau i la justícia. "En el pla d'estudis de les nostres escoles, incloem l'educació religiosa i moral, sens dubte, també ensenyem la unitat, com evitar la violència, l'honestedat: ensenyem amb l'exemple".



El somriure d'Àfrica



Harambee

Projectes realitzats per Harambee, la iniciativa de suport a l'Àfrica Sub-Sahariana que va néixer en motiu de la canonització de Sant Josepmaria.



L'educació de la dona a Kenya - Entrevista a ‘Florence Oloo’

Entrevista ‘Florence Oloo’ - Vicerectora de ‘Strathmore University’ - La importància de l'educació de la dona per al desenvolupament de Kenya.