divendres, 23 d’octubre del 2009

Nou avenç en el camí ecumènic


La Santa Seu va anunciar aquest dimarts en una roda de premsa la prompta publicació d'una constitució apostòlica de Benet XVI amb què l'Església catòlica accepta la petició de nombrosos bisbes, sacerdots i fidels anglicans d'entrar en comunió plena i visible.

Les conversions giren al voltant del miler de sacerdots anglicans (i pel que sembla molts milers més d'Austràlia i els Estats Units) i uns 400.000 fidels, segons ‘The Times’.

Suposo que la prompta beatificació del cardenal ‘Newman’ (convers anglicà), contribuirà que milers i milers d'anglicans se sentin també d'alguna manera en comunió amb Roma.




Hi haurà una estructura canònica específica per als sacerdots i fidels anglicans provinents de diferents parts del món que desitgin retornar a l'Església Catòlica. La notícia va ser anunciada a l'Oficina de Premsa de la Santa Seu pel Cardenal Levada, Prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

La constitució apostòlica de Benet XVI que serà publicada pròximament preveu una estructura canònica amb la institució d'un ‘ordinariato’ personal que permetrà als fidels anglicans entrar a l'Església Catòlica, mantenint els elements específics del seu patrimoni espiritual i litúrgic.

Els sacerdots ja casats podran convertir-se en sacerdots catòlics, mentre els bisbes no hauran d’estar casats. La decisió va ser realitzada de comú acord amb la Comunió Anglicana. El cardenal Levada va assenyalar que es tracta d'un avenç en el camí ecumènic i que l'Església Catòlica té tota la intenció de continuar el camí de l'ecumenisme traçat pel Concili Vaticà II.

1 comentari:

Josep ha dit...

És una notícia molt bona i d'una gran transcendència.
Ens caldrà resar molt a tots per ajudar al Sant Pare en aquesta tasca tant important.