dilluns, 20 de desembre del 2010

El Papa ha convocat tota la Cúria Vaticana per felicitar-los el Nadal i repassar els moments més importants de l'any 2010.

.
Tradicionalment es tracta d'un dels discursos papals més importants de l'any també perquè s'anuncien les prioritats per als pròxims mesos.

Aquest any Benet XVI ha parlat dels abusos sexuals comesos per sacerdots; del Sínode d'Orient Mitjà, i del seu viatge al Regne Unit.

"Aquest any, i en una dimensió que no podíem imaginar, hem sabut dels abusos sexuals a menors comeses per sacerdots, que converteixen el Sagrament en el seu contrari: en nom del sagrat es fereix profundament la infantesa de la persona i es provoca un dany per a tota la vida".

El Papa ha dit que aquesta humiliació ha de servir a l'Església per renovar-se. Els ha demanat que s'interroguin sobre per què han ocorregut aquests casos i que s'esforcin en la formació de seminaristes perquè no torni a succeir.

"Hem d'acollir aquesta humiliació com una exhortació a la veritat i una crida a la renovació. Només la veritat salva. Ens hem de preguntar què podem fer per reparar al màxim la injustícia comesa. Hem de preguntar-nos què hi havia equivocat en el nostre missatge, en la nostra manera de configurar l’ésser cristià, perquè una cosa així hagi pogut succeir".

El Papa també ha donat les gràcies als sacerdots que "al mig de la devastació són testimoni de la bellesa del sacerdoci".
.
El Papa ha denunciat la societat que està tolerant cada vegada més la pornografia infantil i ha alertat la "devastació psicològica" que provoca. A més, ha assenyalat, les ferides que produeix el turisme sexual i la droga.

Del seu viatge al Regne Unit, el Papa ha destacat la beatificació del cardenal ‘John Henry Newman’.

"El gener de 1863 va escriure al seu diari aquestes impactants paraules: 'com a protestant, la meva religió em semblava pobre, però no la meva vida. Ara, com a catòlic, la meva vida és pobre però no la meva religió ".

El Papa també ha repassat els resultats del Sínode de l'Orient Mitjà, durant el qual va impulsar el diàleg, el perdó i l'acollida dels més febles de la regió.

El Papa ha denunciat que en molts llocs de l'Orient Mitjà no es respecten ni les religions minoritàries ni les "regles més elementals de la humanitat".

Però malgrat totes les dificultats viscudes durant l'any, el Sant Pare ha afirmat que "la potència i la bondat de Déu han estat sempre presents i per això ha dona gràcies per aquest passat 2010".

.