dilluns, 9 de maig del 2011

Camins de llibertat



Mercè Betriu, de l'Associació d'amics del camí de Pallerols a Andorra, explica com sant Josepmaria va passar els Pirineus buscant la llibertat per exercir el seu ministeri l'any 37.


Mercè Betriu és membre de la junta de l'Associació d'amics del camí de Pallerols de Rialb a Andorra; amics d'un camí de 97 km que uneix Pallerols de Rialb, a Lleida, amb Sant Julià de Lòria, a Andorra.




'Per nosaltres és un camí molt especial, doncs té a veure amb un moment fonamental de la vida de sant Josepmaria. Cada cop més gent està interessada en conèixer-lo. Ve gent d'arreu del món'.

'Darrera meu es veu l'església de sant Esteve de Pallerols. És un punt de referència en aquest camí on sant Josepmaria hi té molt a veure'.

'El novembre de l'any 37, sant Josepmaria i els altres que l'acompanyaven van arribar en autocar fins al pont de Peramola, allí es van dirigir caminant fins aquí a Pallerols. Van passar-hi la nit en una habitació coneguda com el forn'.

'Allí sant Josepmaria va patir una nit d'angoixa doncs dubtava entre tirar endavant per poder continuar exercint el seu ministeri o tornar a Madrid on havia deixat la seva família i alguns joves estudiants que participaven en tasques formatives'.

'Al matí sant Josepmaria va baixar a l'interior de l'església destrossada pels milicians, allí va trobar una rosa de fusta. Va entendre que era un regal de la Mare de Déu per continuar endavant el camí'.