diumenge, 29 de maig del 2011

Un llibre que explica el secret de l’èxit dels Primers Cristians


Després de la Resurrecció de Jesús, el grup de deixebles era molt reduït, unes poques desenes de persones al voltant de Sant Pere i els altres apòstols. Però, tres segles i mig després, el Cristianisme va esdevenir la religió oficial de l'Imperi Romà. Segons els historiadors, un factor clau per explicar aquesta expansió tan ràpida va ser la coherència dels primers cristians.

"Van aconseguir contagiar a més persones, a tantíssimes persones amb els seus desitjos de viure feliços. També, vivint coses que en aquests moments en la societat de llavors no s'estilaven, com era la preocupació pels altres, l'amor al proïsme, el saber perdonar ... "

"També els costums morals estaven bastant deteriorades, però aquests cristians estaven disposats a viure amb coherència la seva fe i el sol fet de veure aquestes persones alegres que vivien les coses tal com havien de ser, van ajudar molts altres a viure també així".


‘Gabriel Larrauri’ és un dels principals coneixedors de la vida normal dels primers cristians. Treballa a la web primeroscristianos.com, una de les més documentades en la matèria.


Ara acaba de publicar el llibre "Pregar amb els primers cristians", una utilíssima recopilació de textos dels inicis del Cristianisme que permet conèixer de primera mà qui eren, com vivien i què pensaven els primers deixebles de Jesús.